İlimizin giderek büyüyen otopark sorunu, geçtiğimiz gün gerçekleşen Belediye meclis toplantısında gündeme geldi. MHP’li meclis üyesi Av. Pervin Taşçı, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın seçim döneminde vaat ettiği katlı sistem portatif otoparkların ne zaman kurulacağını sordu.

Daha önce yaptığı açıklamalarda, şehrimizde otopark kullanma kültürünün yerleşmediğini ifade eden Yağcı, şehir merkezinde eski Tekel deposunun olduğu yere açtıkları tek katlı otoparkın bile dolmadığını söyledi. Otopark yatırımı yapmak için burayı referans aldıklarını belirten Başkan Yağcı, yeni yapılacak otoparkların kullanımı konusundaki endişelerini dile getirdi.

Yağcı katlı sistem için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bu sistemi ilimize getireceklerini söyledi. Sistemin kullanılmasının belli bir maliyeti olacağını ifade eden Yağcı, “Normalde park ücreti 1 liraysa bu sistemde 5 lira olacak” dedi. 25 metrekarelik alanlara kurulacak dönme dolap şeklindeki otoparkları kurmak istediklerini ifade eden Yağcı, “Ancak kimseye de buraları zorla kullandıracak halimiz yok” dedi ve çalışmalarla ilgili kesin bir tarih vermedi. Başkan Yağcı yakın zamanda büyük otopark çalışmalarına da başlayacaklarını ve bu dönem sonunda şehrin otopark sorununu köklü şekilde çözmüş olacaklarını iddia etti.  

 

Editör: TE Bilişim