Tarlada ceviz toplarken domuz saldırısına uğrayan köylüleri avcılar kurtardı.

Osmaneli Merkez Avcılar Kulübü’ne bağlı avcılar, Gölpazarı’nda domuz avında iken Derecikören Köyü mevkiinde bir bağırış sesi duydular. Köpekleri ile o bölgeye yönelen avcılar, tarlada bir domuzu ve sağa sola savrulan 10 işçiyi farkettiler.

Avcılardan Okay Şahin, hemen domuzu vurarak etkisiz hale getirdi. Domuz saldırısında Müzeyyen Yılmaz (77) isimli kadın ayağından ve belinden yaralandı.

Avcılar domuzu etkisiz hale getirdikten sonra olay yerine 112 Acil Servis Ekiplerini çağırdılar. Fakat yaşlı kadının ayağındaki kanamanın çok olduğunu gören avcılar, kendi araçları ile yaralıyı hemen Gölpazarı Devlet Hastanesi’ne götürmek için yola çıktılar. Yolda yaralıyı 112 ambulans ile teslim ettiler. Gölpazarı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Müzeyyen Yılmaz ilk müdahalenin ardından Bilecik Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada yaralı kadının ayağına ve beline dikiş atıldığı, durumun iyi olduğu öğrenildi.

Olay anını anlatan Osmaneli Merkez Avcılar Kulübü avcılarından Okay Şahin, “biz Hamidiye Köyü tarafından domuz avında iken köpeklerimiz Derecikören Köyü’ne doğru yöneldiler. Bizde köpeklerimizdeki GPS cihazını takip ettik ve bir anda tarlada bağırış çağırışları duyduk. Tarlada çalışanlar sağa sola kaçıyordu, yerde yatan iki kişi ve bir de domuz vardı. Ben hemen domuzu vurdum. Köylüler bizden yardım istediler, ambulansı aradık ama teyzenin kanaması var diye biz kendi aracımızla yaralıyı hastaneye götürürken yolda 112 ambulans geldi ve yaralıyı ambulansa teslim ettik. Durumlarının iyi olduğunu öğrendik” dedi. 

Editör: TE Bilişim