Bozüyük-Mekece arası çevre yolu üzerindeki Ayazma Mevkii’nde dolgu üzerine asfalt yapılınca birde buna toprak kayması  eklenince yolda çatlamalar ve çökmeler meydana gelirken ulaşım tek şeride düştü.     

  

2009 yılında yapımına başlanan çevre yolunda toprak kayması meydana gelirken kayan topraklar tarım arazilerine hasar verdi. Aşağıköy’de bulunan tarım arazilerine giden yolların zarar görmesinin ardından köylüler arazilerine traktör ile ulaşım sağlamaya başladı. Fakat dolgunun çökmesi sonucu traktör yolu da kapandı. Kaymadan bazı ahır ve evlerin çöktüğü görülürken Aşağıköy halkı bu duruma tepkili.



Aşağıköy Muhtarı Hanifi Acur, yol yapım çalışması esnasında mühendisleri toprak kayması olabileceği yönünde uyardıklarını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını ifade etti.



Kayan toprakların tarım arazilerine zarar verdiğini söyleyen Muhtar Acur, “2009 yılında yapımına başlanan bir yol var. Bozüyük-Mekece arasındaki bölünmüş yolda Aşağıköy sınırındaki çalışmada Proje Müdürünü defalarca uyardım. Dolgunun üzerine yol yapıyorsunuz. Bu zaman içerisinde çöker dedim. 'Muhtar senin işin neyse ona bak. Seni ilgilendiren bir konu değil' dediler.



Islak zeminin üzerine bu dolguyu yaptınız, hizmete açtınız ama sorunlar bitmedi. Zeminin ıslak olduğunu gördükleri halde çalışmalar devam etti  dolgu yapıp üzerinden çevre yolunu geçirdiler şimdi yol çöküyor, kayan hafriyatlar çiftçilerin arazilerine doluyor ve çiftçiler zarar gördü. Dolgunun üzerine asfalt olur mu? Burada vatandaşa ait tarıma dayalı araziler var. Yetkililerden bu duruma biran önce çözüm bulmalarını bekliyoruz” dedi.



Editör: TE Bilişim