Hüseyin Çınar

Bilecik Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü telefon dolandırıcılarına karşı çalışmalarına devam ediyor. Toplum Destekli Polis, son günlerde vatandaşları arayıp kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan, kredi kartınız kopyalanarak terör örgütü tarafından kullanılıyor diyerek, para havalesi ve telefonuna lira yüklenmesini isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları bilgilendiriyor.  

Bilecik’te banka ATM’lerine, otogara, hastane, Kapalı Pazar gibi vatandaşın yoğun olduğu yerlerde vatandaşı bilgilendiren polis memurları konu ile ilgili broşürleri ise gerekli yerlere yapıştırıyor. Son günlerde dolandırıcılık vakalarının arttığı söyleyen polis memurları, vatandaşın dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını istedi.

Toplum Destekli Polis, bu tip durum ile karşılaştıklarında herhangi bir havale ya da gönderim yapmadan derhal en yakın polis merkezine ya da 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları gerektiğini belirtti.

 Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak ülke genelinde sıkça meydana gelen telefonla dolandırıcılık olayları ile ilgili; vatandaşlarımızı telefonla arayarak kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp, telefonunuz, kredi kartınız kopyalanarak terör örgütü tarafından kullanıldı/kullanılıyor diyenlere inanmamaları ve tanımadığı kimselere para göndermemeleri, vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri, bu olayların önlenmesi ve halkımızın bilinçlendirilmesi için üzerlerinde bilgilendirme notları bulunan stickerlar hazırlanarak, 27-28-29/07/2015 tarihlerinde vatandaşlarımızın çoğunlukla ve hizmet almak için bulunduğu kurum ve kuruluşların görünebilir yerlerine ayrıca bankalarımızın bankamatiklerinin bulunduğu noktalara yapıştırılmıştır. Ayrıca Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan Oto ve Otodan Hırsızlık, Evden Hırsızlık, Bilişim ve İletişim Dolandırıcılığı, İşyerinden Hırsızlık konularında hazırlamış olduğumuz broşürler vatandaşlarımızın yoğun olduğu Kapalı Pazar ve çarşı merkezinde dağıtımı yapılarak bilgilendirme çalışmaları tamamlanmıştır.”

 

Editör: TE Bilişim