Korkmaz Kesik

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik’te düzenlediği mitingde 8 bin kişinin katıldığı coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

        Cumhuriyet meydanına daha öncede gelerek konuştuğunu ancak meydanı ilk kez böyle kalabalık gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Bilecik’te olmaktan, sizlerle beraber olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kuruluşun ve kurtuluşun kentidir burası. Tarih kentidir burası. Şeyh Edebali’nin yatağıdır burası. Onu saygıyla, hürmetle her zaman ve her yerde dillendirdik ve dillendirmeye devam edeceğiz. O bir bilgedir. O sadece sizin değil o bütün milletin bilgesidir” diyerek konuşmasına başladı.

        “SÖZ VERDİM, SÖZÜM SÖZDÜR”

        Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında Türkiye’yi hem bölgesinin hem dünyanın yıldızı yapacağının altını çizerek CHP iktidarında siyasetçilerin değil, vatandaşın zengin olacağına vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Söz verdim, Türkiye’yi hem bölgesinin hem dünyanın yıldızı yapacağım. Söz verdim. Bunu yapacağım. Söz verdim. CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Söz verdim, sözüm sözdür.

Söz verdim. CHP iktidarında siyasetçiler değil, vatandaş zengin olacak. Vatandaşın cebi para görecek. Bilecik’in ne olduğunu sadece ben değil bütün dünya biliyor. Kuruluşun ve kurtuluşun kentidir burası. Tarih kentidir burası. Şeyh Edebali’nin yatağıdır burası. Onu saygıyla, hürmetle her zaman ve her yerde dillendirdik ve dillendirmeye devam edeceğiz. O bir bilgedir. O sadece sizin değil o bütün milletin bilgesidir.

Şimdi gelelim sadede. Sevgili Bilecikliler, buraya geldim, defalarca geldim. Bu meydanda konuştum. Ama bu meydanı ilk kez bu kadar kalabalık görüyorum.

Çünkü şundan eminim, benim taşıdığım kaygıyı sizler de taşıyorsunuz. Ben ülkemi düşünüyorum, çocuklarımı düşünüyorum. Eminim sizler de ülkenizi düşünüyorsunuz. Torunlarınızı ve çocuklarını düşünüyorsunuz. Madem ki kuruluşun ve kurtuluşun bir kentidir diyoruz Bilecik, o zaman Bilecikliler çok iyi bilirler ki ulusal kurtuluş savaşını veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları bize güzel bir Türkiye bırakmak için büyük çabalar harcadılar. Her tarafa fabrikalar kurdular. Demir yolları yaptılar. En büyük özellikleri hiç kimse ama hiç kimse kul hakkı yemedi. Her kuruşun hesabını bu millet için harcadılar. Her kuruşun hesabını bu millete verdiler. O zaman bize düşen bir görev var. Biz o insanlara layık olmak için ülkemizi daha iyi yere taşımalıyız. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmalıyız. Bizi bölmek istiyorlar. Ayrıştırmak istiyorlar. Kavga ettirmek istiyorlar. Söz verdim, kimseyle kavga etmeyeceğim. Bu millet kavgadan bıktı artık. Bir sürü laf söylüyorlar, laf yetiştiriyorlar, ne söylerlerse söylesinler canları sağ olsun. Ben kendimi bu ülkeye ve bu millete adadım. Benim temel hedefim budur” dedi.

“SİZ NE YAPACAKSINIZ BİZE ANLATIN"

Gittiği her yerde vatandaşların kendisine soru yönelterek "biz iktidarı biliyoruz onları anlatma bize siz ne yapacaksınız biz onu merak ediyoruz" dediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Gittiğim yerde vatandaş bana şunu soruyor, bana onları anlatma diyor kardeşim. Ben onları zaten görüyorum ve biliyorum. Siz ne yapacaksınız?

Ben onları zaten görüyorum ve biliyorum. Siz ne yapacaksınız ben onu merak ediyorum. Siz anlatın. Evet. Ben bugün buraya az önce Kütahya’dan geldim. Yağmur altında güzel bir toplantı yaptık. Bereketti, güzeldi, onların selamları var önce o borcumu yerine getireyim. Hepimiz şunu düşüneceğiz, iktidarın mazeret üretme hakkı yoktur, kim olursa olsun. Onların önünde şu engel vardı, iktidar mazeret üretme yeri değildir, çözüm üretme yeridir. Sorun varsa sorunu çözeceksiniz. Şimdi sevgili Bilecikliler elinizi vicdanınıza koyun ve kısaca bir düşünün. Adaleti aramak için nereye gideceksiniz, başka bir ilçeye gideceksiniz. Doğrumu bu? Buna izin vermememiz lazım. Sizin bazı beldelerinizde lise vardı, ne oldu, liseler cezaevi yapıldı. Dünyada örneği yoktur bakın, dünyada örneği yoktur. Bir eğitim kurumu cezaevi yapılır. Sizin belediye başkanlarınız vardı, bazı beldelerde, onları kapattılar. O vatandaş şikayet etmek için veya şikayetini veya sorununu dile getirmek için nereye gidecek? Benim şu sorunumu çözün diye kendi belediye başkanına gitmek varken başka bir yere niçin gitsin? Bunları şunun için anlattım, değerli Bilecikliler onüç yıldır iktidardalar, on üç yıl. 2002’de doğan çocuk bugün onüç yaşında. Onüç yıl içinde şunu söylediler, yol yaptık, doğru, doğruya doğru. Bana söyler misiniz, yol yapmayan hükümet var mı? Her hükümet yol yapar, efendim köprü yaptık, her hükümet köprü yapar. Köprü yapmayan hükümet mi var Allah aşkına. Sorun orada değil arkadaşlar her hükümet yol da yapacak, köprü de yapacak, şunu da yapacak, bunu da yapacak. Hükümet dediğinin asıl varlık nedeni şudur, senin ülkende 17 milyon yoksul var mı yok mu? Yoksulluğu bitirdin mi bitirmedin mi? Yoksulluğu bitirdiysen işini yapmışsın demektir. Yoksulluğu bitirmediysen cebini doldurmuşsun demektir. Bu farkı bütün Bileciklilerin duymasını isterim.

Önce şunu söyleyeyim, yaşlı bir annemiz çok güzel bir ders verdi. Dedim ya yol yapıyorlar her hükümet yapar. Bizim paramızla yapıyorlar dedi, yani kendi ceplerinden yapmıyorlar dedi. Doğrudur. Zaten bunu sorduğumuz andan itibaren demokrasimizi büyütmüş oluruz. Her kuruşun hesabını siyasetçi vatandaşa vermek zorundadır. Çünkü siz vergi veriyorsunuz. Vergiyi harcayan Hükümet. Nerelere harcandığını hepimizin bilmesi lazım" dedi. 


Editör: TE Bilişim