Geçtiğimiz Mart ayında gazetemize gelerek doğuştan engelli Zehra (8) ve İbrahim (10) kardeşlerin hasta pusetine ihtiyacı olduğunu belirten Engelsizim Yaşam ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Halit Altıntaş, gerekli kurumlara ve yardımsever vatandaşlara çağrıda bulunmuş, ardından çocukların anneleri Lütfiye Pamukçu da çocuklarının artık büyümeye başlaması sebebiyle hastane işlerini görmekte zorluk çektiğini aktararak hayırseverlerden yardım beklediğini belirtmişti.

HABERİMİZ SES GETİRDİ

Haberimiz sonrasında ilgili kurumlar derhal harekete geçmiş, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, gazetemiz yetkililerini arayarak gerekli çalışmalar noktasında İl Sağlık Müdürlüğü’ne talimatların verildiğini aktarırken, duruma Vali Bilal Şentürk de müdahil olarak gerekli girişimlerde bulunmuştu.

Diğer yandan, dönemin Belediye Başkanı Nihat Can’ın talimatları doğrultusunda adrese gelen Belediye ekipleri , iki çocuk için gerekli olan pusetlerin Belediye Başkanı talimatı ile Belediye tarafından alınarak en kısa zamanda aileye teslim edileceği müjdesini vermişlerdi.

MÜJDE, YERİNE ULAŞTI

Zehra  ve İbrahim  kardeşlerin taşınmasında büyük kolaylık sağlayacak hasta pusetleri, Bilecik Belediyesi tarafından temin edildi.  31 Mart seçimleri sonrasında Belediyenin değişmesiyle Belediye Başkan Yardımcısı olan Melek Mızrak Subaşı, Sosyal İşler Müdürü Umut Özdemir ve Engelsizim Yaşam Derneği Başkanı Halit Altıntaş  aileyi ziyaret ederek, iki adet çocuk pusetini teslim etti.

Temin edilen hasta pusetlerinin doğuştan konuşamayan ve oturamayan çocuklarını taşımak için büyük yardımı olacağını söyleyen anne Lütfiye Pamukçu, “ Çocuklarımızla ilgilenerek ihtiyacını gideren tüm devlet büyüklerimize, Dernek Başkanımıza ve Yarın Gazetesi’ne teşekkür ediyorum. Yükümüzü hafifleten herkesten Allah razı olsun. Bizim için çok büyük bir mutluluk oldu.” Dedi.

Aile üyeleri ve kardeşler,  Bilecik Belediyesi tarafından yapılan yardımdan duydukları memnuniyeti belirterek, Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Engelsizim Yaşam Derneği Başkanı Halit Altıntaş, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Umut Özdemir ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim