Cafer Elmas

     Havaların soğuması ve çetin geçen kış şartlarında doğalgaz faturaları cep yakarken, Bilecik'te Beygaz'ın ardı ardına yaptığı zamlar vatandaşın tepkisine neden oluyor.
    Vatandaşlar hükümetin zam yok açıklamalarına karşın Beygaz'ın iki aydır ardı ardına zamlı gelen faturalarına tepki gösterdiler.
    Ortalama % 12'lik bir zam oranı ile karşılaştıklarını belirten ve yüksek rakamlar tutarında gelen doğalgaz faturalarına tepki gösteren vatandaşlar, Beygaz yetkililerini aradıklarında  yetkililerin az miktarda zam yapmak zorunda kaldıklarını söylediklerini iddia ettiler.
    Çetin geçen kış aylarında vatandaşların belini yüksek rakamlardaki doğalgaz faturaları büküyor. Bu kapsamda dünyada en pahalı doğalgaz kullanan ülkeler arasında yerimizi almamızın yanında hükümet yetkililerinin doğalgaza zam yok açıklamalarına karşılık Bilecik'te doğalgaza zam yapıldığını farkeden vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.
    Aralık ayı doğalgaz faturalarına göre Ocak ve Şubat ayı doğalgaz faturalarında %12'lik artışlar ile karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, Beygaz yetkililerini aradıklarını yapılan zammı sorduklarında  Ocak ayında  biraz zam yapmak zorunda kaldıklarını belirttiklerini, Şubat ayında yapılan zammı da sorduklarında ise Ocak ayında az yapıldığı için Şubat ayında biraz daha artış yapmak zorunda kaldıkları yönünde cevap aldıklarını iddia ettiler.
    Gazetemizi arayarak böyle konulara hassas olduğumuzu ileten vatandaşlar bu zammın Yarın Gazetesi olarak takip edilmesi ricasında bulundular.
    "Zam değil sistem kullanım bedeli"
    Bizde yapılan zamlara ilişkin Bilecik Beygaz yetkilileri ile görüştük. Yetkililer faturalara yansıyan artışın doğalgaza yapılan zammın değil sistem kullanım bedelinin yansıması olduğunu söylediler.
    Bilecik Bolu Doğalgaz'ın 8 yıllık hizmet alımını doldurduğunu bu yüzden sistem kullanım bedeli olarak  zam yapıldığını bununda TÜFE oranında her ay yenilenerek artışa ekleneceğini söylediler.
    Aralık 2014 yılında 0.875.272 birim fiyatlı doğalgazın Ocak 2015 tarihinde 0.983.365 olarak faturalara artışlı yansıdığını kabul eden Beygaz yetkilileri bu oranında TÜFE'ye gelen artış ve inişlerin yansıyacağını aktardılar.
    Bu fiyatların EPDK tarafından belirlendiği ve devletin sistemine göre yapıldığını anlatan yetkililer vatandaşların doğalgaz firmalarının devlet ile yaptıkları anlaşmaları bilemeyeceklerini de sözlerine eklediler.
    Aralık 2014 yılındaki 0.875.272 birim fiyatlı doğalgazın Ocak 2015 tarihinde 0.983.365 olarak tüketicilerin faturalarında  %12'lik bir artışa tekabül ederken, hükümet doğalgaza zam yok diye dursun Bilecik'te Beygaz sistem kullanım bedeli altında  doğalgaza zammı çakadursun.

Editör: TE Bilişim