Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce Bilecik’te doğalgaz desteğinde başvurular Şubat ayının ikinci yarısında başlarken, ödemeler de Mart ayının ikinci haftasından sonra yapılacak.

      İlimizde ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımının yanı sıra hayata geçirilecek olan doğalgaz yardımına ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.

      İhtiyaç sahibi vatandaşlara hali hazırda yakacak yardımı yapılırken, hanelere kömür desteği sağlanıyor.

      Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlar talep etmeleri durumunda bu ısınma yardımını doğalgaz olarak alabilecekler.

      Doğalgaz desteğini hayata geçirmek için uzun süredir sahada çalışmalar yürütülüyor.

      Önümüzdeki aylarda başlayacak olan doğalgaz desteğinin teknik çalışmaları ile ilgili olarak ülkede farklı iklim şartları bulunuyor. Isınma desteğinin de bölgesel olarak farklılık göstermesi gerekiyor. Bunun için ısı ölçümleme çalışmaları yapılıyor. Tamamen teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirilirken, bu dağılım ölçeği çerçevesinde bölgelere ısınma desteği sağlanacak.

      Doğalgaz desteği ödemelerinde teknik çalışmalar tamamlanırken, Bilecik’te doğalgaz desteğinde başvurular Şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise Mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak.

      Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecekler.

Editör: TE Bilişim