Bilecik’e adeta nefes aldıracak olan, yeşilin ön plana çıktığı, insanların doğa ile kendilerini iç içe hissedecekleri Merkez Aile Çay Bahçesi projesi Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Merkez Aile Çay Bahçesi projesi ile ilgili olarak Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde sunum ve görseller eşliğinde Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı tarafından katılımcılar bilgilendirildi.

Toplamda 3 bin 200 metrekare alan üzerine kurulacak olan projenin içinde 2 adet kafeterya ve sanat galerisi, çeşitli atölyeler, sinevizyon alanı, anfi etkinlik alanı, çay ocağı, küçük su kanalları ve yeme içme alanlarının yanı sıra yine çay bahçesi de yeralacak. Proje yapımında en dikkat edilen hususlardan birisi de mevcut tüm ağaçların korunması ve yeni peyzaj düzenlemesi ile ağaç sayısının artırılması oldu.

Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Merkez Aile Çay Bahçesi projesi hakkında Kent Konseyi üyelerine bilgi verdi.

Gerçekleştirilen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, hazırlanan projenin teknik detayları hakkında sunum eşliğinde bilgi verirken, “projemizde Atatürk Bulvarı’ndan insanları parka dahil eden kamusal alanlar tasarlandı. 4.57 santimetre bir katını kent terası ve amfi gibi etkinlik alanları ile geçtik. Kamusal alanın altında oluşan boşlukları iki adet kafeterya ve sanat galerisi olarak tasarladık. 90 metrekare sanat galerisi alanı, sergiler, atölyeler ve sinevizyon alanına dönüşen çok amaçlı kullanıma uygun olarak planladık. Her iki yanında bulunan yeme-içme alanları ise 40 metrekare ve 70 metrekare olarak çalışıldı. Mevcuttaki çay ocağı ise parktaki akışı kestiği için alan içerisindeki en uygun yere konumlandırıldı. Yaklaşık 15 metrekare olarak tasarlanan alanda çay ocağı ve tuvaletler düzenlendi. Mevcut tüm ağaçlar korundu ve yeni peyzaj düzenlemesi ile ağaç sayılarımız artırıldı. Atatürk Bulvarı’ndan Tevfikbey Caddesi’ne kadar bitki sergi alanı olarak tanımladığımız alan düzenlendi.

Alandaki kat farklılıkları yüzde 6’lık bir eğim ile engelli vatandaşlarımızın da kullanımına uygun hale getirildi. Alanda kullanılacak ağaç ve bitkilerin, aromatik ve Bilecik iklim şartlarında yetişen bitkiler olmasına özen gösterildi. İki ana aksla yürüyüş yolları düzenlendi. Yeşili artırmak gibi bir amaçla başladığımız projede yeşil zemin üzerinden adım taşları ile yönlendirmeler yapıldı. Atatürk Bulvarı katında bulunan yani kent balkonunda yer alan boxlar yapısal olmayan nitelikte hafif yapılar olarak tasarlandı.

Tasarlanan yapılarda yeşile entegre olabilecek şekilde sarmaşıklarla kapanan park içinde kaybolan bir formda olmasına özen gösterildi” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Şahin:

“Hazırladığımız proje ile şehir merkezi rahat bir nefes alacak’’

Belediye Başkanı Semih Şahin, proje hakkında yaptığı konuşmada, şehir merkezinde dinlenme ve güzel vakit geçirme anlamında yeterli şekilde bir yerin olmadığını belirtti.

Hazırlanan proje ile Bilecik şehir merkezinin rahat bir nefes alacağını vurgulayan Başkan Şahin, Kent Konseyi üyelerini de bilgilendirerek, görüş ve önerilerini almak istediklerini kaydetti.

Başkan Şahin, konuşmasında ayrıca şehrin tüm organlarını karar alma sürecine dahil ederek, Bilecik’i hep birlikte güzelleştireceklerini sözlerine ekledi.

Bilecik Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ise hazırlanan projede emeği geçenlere teşekkür ederek, proje hakkındaki görüşlerini aktardı.

Toplantıda Kent Konseyi üyeleri de söz alarak proje hakkında değerlendirmelerde bulundu ve sorularına cevap aldı. Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, katılımcılardan gelen önerileri ve eleştirileri dinledi.

Diğer yandan parkın isminin ne olacağı ise vatandaşlarla yapılacak olan anketle belirlenecek. Bunun yanı sıra anfi etkinlik alanı üzerindeki bölgeye ise büyük bir heykel dikileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim