Dodurga’da telefon dolandırıcılarının eline düşen aile jandarma’nın dikkati ve uğraşı sonucunda son anda kurtarıldı.

Olay Bozüyük İlçesi’ne bağlı Dodurga Beldesi’nde meydana geldi. Telefon dolandırıcıları F.E. isimli kadını oğlu H.E.’nin hastalığının tedavi edilmesini bahane ederek evdeki ziynet eşyalarını ile birlikte İstanbul’daki bir hastanede buluşmak üzere ikna ettiler.

İlçeden yaşlı kadına bir takside ayarlayan dolandırıcılar, kadının İstanbul’a hareket etmesini sağladı.Annesini ve kardeşini evde bulmayan ve durumdan şüphelenen kadının kızı olayı Jandarma ve Belediye ekiplerine bildirdi. Akıllara durgunluk veren olaya el atan Jandarma ekipleri yolda ilerlemekte olan taksiciye ulaştılar. Taksiciye durumu anlatan Jandarma ekipleri şoföre bulunduğu yerden geri gelmesi yönünde talimatta bulundu. Bunun üzerine taksici 150 bin değerindeki ziynet eşyası ile birlikte İstanbul’a götürmek olduğu kadını geri getirdi.

Dolandırıcıların elinden son anda kurtarılan aile Jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Başkan Selim Tuna beldede yaşanan dolandırıcılık olayına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Medyada sıklıkla karşılaştığımız ve zaman zaman ilçemizde de yaşanan telefon dolandırıcılığı olayıyla beldemizde de karşı karşıya kaldık. Şükürler olsun ki aile fertlerinin zamanında farkına varması ve jandarma ekiplerimizin kısa sürede olaya müdahalesiyle dolandırıcılık olayı gerçekleşmeden sona erdi. Bu noktada büyük emek sarf eden jandarma ekiplerimize teşekkür ediyorum. Belde halkımızın da bu tarz dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Özellikle gençlerimizin yaşlı aile fertlerini bu konularda bilgilendirmelerini ve tanımadıkları kişilerle görüşme yapmamaları noktasında bilgilendirmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Diğer yandan Jandarma ekiplerinin dolandırıcıları yakalamak üzere tahkikat başlattığı gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim