Dodurga’da  Belediye Başkanı Selim Tuna, tüm siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernekler ve halk biraraya gelerek beldenin Kargayuva mevkiine atılan fabrika atıklarını protesto ettiler. Başkan Tuna ve halk, “beldemizde hiçbir fabrikanın atığını istemiyoruz” dediler.

Dodurga beldesinin yakınlarına Milli Emlak’ın yerini kiralayarak bir firma tarafından fabrika atıklarının atıldığı iddiası ile Dodurga halkı eylem yaptı ve zararlı gördükleri atıkları Dodurga’da istemediklerini dile getirerek, “temiz çevre, temiz doğa ve temiz Dodurga istiyoruz” dediler.

Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, vatandaşlarla biraraya gelerek, fabrika atıklarını neden istemediklerine yönelik bir açıklama yaptı.

Başkan Tuna, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Beldemizde hiçbir fabrikanın atığını istemiyoruz, neden? Sağlığa zararlıdır,  kimyasal ve tehlikeli atık içerdiği söylenmektedir, bu atıkların atıldığı yer de tarım arazilerimize çok yakındır, meraya çok yakındır, küçükbaş ve büyükbaş ahırlarımıza çok yakındır, merada hayvan otlatamıyoruz. Yağmur ve kar yağdığında sular meraya ve tarlalarımıza akmaktadır, bu tesis kurulurken atık ve toprak arasında yalıtım yapılmamıştır.

Atık getiren kamyonların kasaları açık olduğu için çevreye ve yollara zarar vermektedir. Araçlar çok hızlı giderek tehlike arz etmektedir. Tüm siyasi partilerimiz, muhtarlarımız, derneklerimiz ve tüm halk olarak bu atığın beldemize gelmesini istemiyoruz. Temiz çevre, temiz doğa ve temiz Dodurga istiyoruz.”

Eylemciler basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldılar.

Editör: TE Bilişim