Gökay Şimşek

Devrimci İşçi Sendikaları Konfedesyonu’nun (DİSK) 51’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla konfederasyona bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Birleşik Metal-İş Sendikası il binasında gerçekleşen basın açıklamasını bölge temsilcisi Recai Büyükbeyhan gerçekleştirdi. Büyükbeyhan, DİSK’in kuruluşlunun 51’inci yılında DİSK ilkelerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de yılmaz takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladığı açıklamasında şunları ifade etti:

“DİSK'in kuruluşunun 51. Yılını ilk günkü heyecan ve coşkuyla İdrak etmekteyiz. Bilindiği gibi DİSK’in 1 numaralı kurucu sendikası Maden-İş'in devamı olan Birleşik Metal-İş Sendikamız, DİSK ilkelerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de yılmaz takipçisi olmaya devam edecektir.

DİSK işçilerin ekonomik ve demokratik mücadele örgütü olarak ülkemizde, sermayeden ve devletten bağımsız, demokratik sınıf ve kitle sendikacılığını temsil etmek amacıyla kurulmuş ve yıllar boyunca bu yolda ilerleyerek işçi sınıfı mücadelesine çok büyük kazanımlar sağlamıştır.

Türkiye işçi sınıfı mücadelesine altın harflerle yazılan büyük ve şanlı 15-16 Haziran direnişlerini, 1 Mayısların Taksim Meydanı'nda kitlesel olarak kutlanmasını. DGM direnişlerini, "Faşizme Geçit yok* eylemlerini gerçekleştiren DİSK’in, o parlak ve şanlı günlerine dönmesi en büyük temennimizdir.

Kuruluş Bildirgesinde "Emperyalizmin, devletimizin ve milletimizin hayatına yeniden kastetme çabalarının arttığını ve bir avuç sömürücünün, aracının, kapkaççının bu çabalara katıldığını görmektedir. Cümlesiyle genel felsefesini ortaya koyan DİSK’e ve bu kimliğe sahip çıkan bağlı sendikalara, bugün ülkemizde yaşanılan dikkate aldığımızda, kuruluş günlerinde olduğundan çok daha fazla görev düştüğü ortadadır.

İşçi sınıfının bugün yaşadığı sorunlarla mücadele edebilmek sadece DİSK’in 1 numaralı kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler döneminde olduğu gibi DİSK‘i DİSK yapan anlayış ve ilkeleri hayata geçirebilmekle mümkün olacaktır. Bu nedenle DİSK’in 51. Kuruluş yıldönümünde, kuruluş bildirgesinde vurgulananları ve yükseliş dönemindeki anlayış, ilke ve değerleri tüm topluma bir kez daha hatırlatmayı bir görev biliyoruz.

Aynı eski günlerde olduğu gibi DİSK’in sınıf siyasetine ve kitlesel bir güce kavuşması İçin özellikle Kemal Türkler’in başkanlığındaki mücadeleci gücüne kavuşması adına Birleşik Metal-İş Sendikası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyunca bilinmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim