Medya-İş Sendikası, İletişim ve Medya Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, “Direnen Filistin” adlı sergi, yoğun bir katılımla açıldı. Sergi açılışında konuşan Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün,” Yıllardır zulüm altındaki Filistin halkının inançları uğruna çocuklarının öldüğü, hanımlarının öldüğü ve ibadethanelerini korumak adına verdikleri bu mücadeleyi zulmü anlatmak adına birlikteyiz” dedi.

Bilecik İletişim ve Medya Derneği iş birliğinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri Salonu'nda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Cemal Sonsay, Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün ve diğer katılımcılar kesti.

Programın açılışında konuşan Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Türk milletinin tarihin hiçbir evresinde boynunu yere bükecek, etki alanında insanların huzurunu kaçıracak hiçbir faaliyeti olmadığını bilakis adaleti ve iyiliği yüksek tuttuğunu söyledi.

Filistin'in gönül coğrafyalarının çok önemli bir parçası olduğunu kaydeden Şentürk, "Filistin'de yaşananları bize yansıtan ve duyarlılığı artırma noktasında bir gayret oluşturma çabası içinde olan bu faaliyeti düzenleyenleri öncelikle tebrik ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum varsa biz her zaman yanında olduk ve olmaya da madden ve manen devam edeceğiz." diye konuştu.

Vali Şentürk, Filistinlilerin hiçbir zaman yalnız olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Tarihin hiçbir evresinde boynunu yere bükecek, etki alanında insanların huzurunu kaçıracak hiçbir faaliyeti olmayan bilakis adaleti iyiliği yüksek tutan bir milletin bireyleri olarak bu özel beldede yine ortak gönül coğrafyamızın çok önemli bir parçası olan Filistin'de yaşananları bize yansıtan ve duyarlılığı artırma noktasında bir gayret oluşturma çabası içinde olan bu faaliyeti düzenleyenleri öncelikle tebrik ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum varsa biz her zaman yanında olduk ve olmaya da madden ve manen devam edeceğiz.

ZULÜM DAİM OLMAZ

Filistin bölgesinde bir hafta kaldım. Onu tarif etmek mümkün değil. Orada yaşananları bir insan olarak tarif etmek mümkün değil. Psikolojik boyutunu tarif etmek mümkün değil. Bunun somutlaşmış zulme dönüşen tarafları tabi onlarda yürekler acısı. Zulüm hiçbir zaman payidar olmaz. Zulüm daim olmaz. Mazlumun hiç kimsesi yoksa Allah'ı vardır. O yönüyle Filistinliler hiçbir zaman yalnız değiller, olmayacaklar da. Bizde millet olarak bu bilinç içinde her zaman mazlumların yanında olacağız. Sadece Filistin olarak görmeyelim bu topraklar 400 yıl kadar adaletle hükmettiğimiz topraklar.

Yani ortak gönül coğrafyamız. O insanlar bu yönüyle tıpkı bugün nasıl Irak'ta Suriye'de farklı noktalarda zulümden kaçıp bize sığınan insanlar varsa o insanlara nasıl kol kanat geriyorsak her türlü yardımı sağlıyorsak Filistin’deki kardeşlerimize aynı hassasiyet içinde yaklaşacağız. Bir de bilinç lazım. Bu bilincin oluşmasında bu sergimizde Bilecik ölçeğinde ciddi katkı sağlayacaktır. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum. Düzenleyenleri de tebrik ediyorum.'' diye konuştu.

KAOS VE KABUS DÖNEMİ DEVAM EDİYOR

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı İslam coğrafyasında 100 yılı aşan kaos ve kabus döneminin devam ettiğini ifade etti.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün işgal altında bulunmasının yüreklerini dağladığını dile getiren Yağcı, "İslam coğrafyasında bu coğrafyada milletimiz çekildikten sonra maalesef 100 yılı aşan kaos ve kabus dönemi devam ediyor. Bunlardan birisi de Filistinli kardeşlerimizin dünya siyonizmi oyununa alet edilmeleri ve bu çerçevede ilk kıblemiz olan Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün işgal altında bulunması bu Cuma saatinde hepimizin yüreğini dağlıyor. En azından bu tür çalışmaların bir dua mahiyetinde olmasını temenni ediyoruz.

Bu organizasyonu sağlayan çok değerli kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Cenab-ı Hak Filistinli kardeşlerimizi, Kudüs'ü İsrail'in zulmü altından kurtarsın ve özlediğimiz günlere o mübarek beldeleri kavuştursun.'' ifadesini kullandı.

FİLİSTİN HALKININ ÇEKTİKLERİ SIKINTILARI BİR NEBZE DE OLSA ANLATABİLMEK

Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün ise yıllardır zulüm altındaki Filistin halkının çektikleri sıkıntıları bir nebze de olsa anlatabilmek için oluşturulan sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Yıllardır zulüm altındaki Filistin halkının çektikleri sıkıntıları bir nebze de olsa anlatabilme adına Medya-İş Sendikamızın çok değerli Genel Başkanımızın, Genel Başkan Yardımcımızın katkılarıyla Anadolu Ajansı'mızın zor şartlar altında bizzat orada çektiği fotoğrafların yer aldığı sergiyi açmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Yıllardır zulüm altındaki Filistin halkının inançları uğruna çocuklarının öldüğü, hanımlarının öldüğü ve ibadethanelerini korumak adına verdikleri bu mücadeleyi zulmü anlatmak adına birlikteyiz. Medya-İş Sendikasına Anadolu Ajansı muhabirlerine bu fotoğrafları çektikleri için ve bizlere bu imkanı sundukları için teşekkür ediyoruz.'' görüşlerini aktardı.

Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Cemal Sonsay da, ''Filistin halkının başta kadınların ve çocukların öldürüldüğü bir ortamda ve basın özgürlüğünün tamamıyla dünyada sözünün geçtiği fakat İsrail'de hiçbir zaman uygulanmayan basın özgürlüğü, dünyaya kapatan İsrail'in tüm dünyaya duyurmak için özellikle Anadolu Ajansı muhabir arkadaşlarımızın orada yaptığı çalışmaları değerli halkımıza sunmak için buradayız. Filistin halkının çektiği zorlukları özellikle Ramazan ayında bombalandığı çocukların öldüğü fotoğraf sergimizi huzurlarınıza sunuyorum.'' açıklamasında bulundu.

Stantlarda sergilenen 90 fotoğrafı inceleyen konuklara, Medya-İş Genel Başkan Yardımcısı Cemal Sonsay bilgi verdi.

Serginin açılışına Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Medya-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Cemal Sonsay, Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı Muzaffer Sandal, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, AK Parti İL Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, AK Parti İL Kadın Kolları Başkanı Mutlu Selen Haşit, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, İl Nüfuf Müdürü Osman Çırak,PTT Başmüdürü Serhat Bozkurt, İl Müftüsü Ali Erhun, İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz, MHP Meclis Üyesi Osman Varolu, Eski Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve çok sayıda kurum temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Sergi, iki gün boyunca ziyarete açık olacak.

Editör: TE Bilişim