“Şehremini böyle mi olunur?”


Recep Dindar ile AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un ortak oldukları DİNKUR İnşaat’ın Atatürk Bulvarı üzerinde inşa ettikleri binaya Belediye tarafından kesilen 214 bin liralık ceza ile ilgili firma ortaklarından Dindar İnşaat’ın sahibi Recep Dindar, basın açıklaması yaptı.

“Bu ceza yersizdir, haksızdır” diyen Dindar, tüm izinlerinin mevcut olduğunu söyledi ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı, Encümen üyelerine kendilerine ceza verilmesi yönünde ikna çalışması yapmakla suçladı.

Gazetemizde 16.01.2014 tarihinde çıkan “214 Bin TL Ceza” haberiyle kendilerine cevap hakkı doğduğunu söyleyen Dindar, bu güne kadar cevap haklarını kullanmadıklarını çünkü kullansalardı arkasından başka anlamsız cezaların da gelebileceğini düşündüklerini söyledi. Bir hafta sonra seçimlerin olacağını ve artık bir ceza sürecinin olmadığı belirten Dindar, bu nedenle cevap haklarını şimdi kullandıklarını belirtti.

Sürecin nasıl başladığıyla ilgili bilgi veren Dindar, elindeki belgeleri göstererek, Ertuğrulgazi Camii’nin altına yapılmakta olan inşaat için 12.08.2013 tarihinde fora kazık ve hafriyat izni alındığını ve hafriyata başlandığını söyledi.

Fora kazık ve hafriyatın eşzamanlı yürümesi gereken bir iş olduğunu belirten Dindar,  çalışmalarının 12’nci aya kadar devam ettiğini, 07.01.2014 tarihinde kendileri hakkında Belediye Zabıtası tarafından bir tutanak tutulduğunu, gerekçe olarak da 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32’nci maddesinin gösterildiğini söyledi.

Bu maddede, inşaat yapılan herhangi bir yerde ruhsat dışı bir işlem yapılması halinde ceza kesilmesinin öngörüldüğünü belirten Dindar, kendilerine cezanın kesildiği tarihte herhangi bir inşaat faaliyetine başlanmadığını söyledi. Tutulan bu zabtın 1 hafta sonra Belediye Encümeni’ne girdiğini ve 214 bin TL’lik ceza yazıldığını ifade eden Dindar, “Bu ceza yersiz. İzin kağıdı elimizde mevcut” dedi.

Belediye encümeninde bulunan 3 üyeden 2’sinin cezayı “haksız ve yersiz” bularak kabul etmediğini söyleyen Dindar, “Daha sonraki bir haftalık süre içinde Sayın Belediye Başkanı, Belediye’de ikna toplantıları yaptı. Aşağı yukarı 4-5 defa bu ikna toplantıları devam etti. Burada da ikna edemedi. Bunun sonucunda son yaptığı meclis toplantısında 214 bin liralık cezayı yazdı. Toplantıya 2 Meclis üyesi de katılmadı” dedi.

Bu olayların yanı sıra, Encümen toplantısından 4-5 saat kadar önce sosyal paylaşım sitesi Twitter’da kendilerine kesilecek cezayla ilgili tivitlerin atıldığını belirten Dindar; “Yani ben diyorum ki, nasıl oluyor da encümen toplanmadan böyle bir ceza çıkabiliyor. Hepinizin gördüğü gibi burada planlı bir hareket var. Yıldırma hareketi var. Bize bu ceza yazıldıktan sonra 1-2 ay müşteri gelmedi. Bir Belediye Başkanına bu yakışır mı? Şehremini nedir? Bir Belediye Başkanının güvenilir olmasıdır. Sorun çözen merci olmasıdır. Böyle mi şehremini olunur? Böyle bir sistem olabilir mi?” diyerek sert tepki gösterdi.

“Cumhuriyet tarihi boyunca Belediye’nin toplam 214 bin lira ceza toplamışlığı var mıdır?” diye soran Dindar, olayın anlattığı gibi olduğunu söyledi ve “Bu ceza yersizdir, haksızdır. Bu durumu halkın takdirine bırakıyorum” dedi.

Bölge İdari Mahkemesi’nde cezaya itiraz ettiklerini ve kararın iptal olacağını söyleyen Dindar, bu uygulamaya karşı maddi manevi tazminat davası açacaklarını ve kesinlikle kazanacaklarını ifade etti.

Recep Dindar, gazetemiz Editörü Cafer Elmas’ın sorduğu , “Başka cezalar da yazılabilirdi dediniz. Başka ne ceza yazabilirlerdi?” sorusuna ise; “Şu cezanın hiçbir dayanağı, hiçbir gerçek tarafı yok. Hiçbir dayanağı olmadan ceza yazılabiliyorsa, bunun devamı da gelebilirdi. Bu yüzden açıklamayı son güne bıraktık” şeklinde cevap verdi. 

 

 

Editör: TE Bilişim