Korkmaz Kesik

Bilecik’li yazarımız Nedim Argan, ikinci romanı ’DİLEMMA’ ile adından sıkça söz ettirmeye başladı.  Aslen Söğüt ilçemizin Çaltı köyünden olup memuriyet hayatını İzmir'de devam ettiren Bilecikli hemşerimiz Nedim Argan’ın 'DİLEMMA' isimli ikinci romanı beyaz perdeye aktarılacak.

Çocuk yaşlarda çekingenliğinden kaynaklanan yalnızlığını kelimeleri kendine dost edinerek giderdiğini ve kelimelerin sihirli dünyasını keşfettiğini söyleyen Nedim Argan’ın iki kitabı bulunuyor.  

2012 yılında yayınlanan ’Seni Sevmek Güzeldi’ isimli ilk romanı ile dikkat çeken Nedim Argan, 2014 yılında, ’Dilemma’ isimli romanıyla kitapseverlerin karşısına çıktı. İlk romanı gibi bu romanı olduğunu gibi ikinci yazdığı, Dilemma isimli kitabının da çok satıldığını belirten Argan, "Romanın bu başarısı film yapım şirketlerinin de dikkatini çekti ve bir yapım şirketi romanın beyaz perdeye aktarılması için teklifte bulundu. Bende hiç düşünmeden teklifi kabul ettim. Filmin senaryosunu da kendim yazacağım" dedi. “Hayatımızın her evresinde ve her konuda dilemmalar yaşıyoruz" diyen katip yazar Nedim Argan şöyle konuştu:

"Onlar karşısında en doğru tercihi yapmaya çalışıyoruz. Bana göre dilemmalar insanı en çok yıpratan duygudur. Zira bu dilemmalar karşısında vereceğimiz kararlar kaderimizi ve hayatımızın yönünü belirler ve hangi kararı verirsek verelim doğru tercihi yaptığımızdan emin olamayız ve kısa vadede de bunu anlamamıza imkan yoktur. Ben de sıkça dilemmalar yaşamışımdır ve halen de yaşamaya devam ediyorum. Dilemmalar üzerine roman yazmak bilinçli bir tercihim değildi fakat yaşantımızda bu kadar sıklıkla karşılaştığımız için romanlarımın da ana öğelerinden biri oluyor."

Romanının beyaz perdeye aktarılma teklifinin kendisini heyecanlandırdığını belirten Nedim Argan, "Filmin senaryosunu da yazacak olmam çekincelerimi giderdi ve beni cesaretlendirdi. Şu anda romanın senaryolaştırma çalışmalarını sürdürmekteyim. Filmin tüm hazırlıkları tamamlandıktan sonra 2016 yazında çekimlerin tamamlanması planlanmakta. Romanın akıcı ve samimi anlatımını beyazperdeye de başarıyla aktarıp, sonuçta güzel filmi seyirciyle buluşturacağımıza inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim