Pazaryeri’nde ikamet eden genç yazar Ramazan Ergenç’in ilk şiir ve deneme kitabı “Devrik Sevdalar” Luna Yayınlarından çıktı.

“En büyük hayalimdi”

‘Devrik Sevdalar’ adlı kitabının yakın süre içerisinde kitapevlerinde yerini alacağını söyleyen Ramazan Ergenç, mutluluğunu ve heyecanını şu ifadeler ile tarif etti:

“Uzun süredir üzerinde çalıştığım şiir ve deneme kitabım olan “Devrik Sevdalar” bugün itibari ile yayın serüvenine başladı. Bu benim gerçekleştirmek istediğim hayallerim arasında önceliği olan bir hayalimdi. Uzun ve meşakkatli bir yol oldu ancak bugün itibari ile hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum. Bu sevinci sizlerle paylaşmak istedim.

Kitabım ilk olarak www.kitapperonu.com adlı internet sitesinde satışa sunulmuştur. Akabinde sırasıyla diğer online kitap mağazalarında ki yerini alacak. Bunun dışında yine önümüzdeki en yakın süreç içerisinde kitapevlerinde de raflarda yerini alacak. Bilecik merkezde ki dostlarım için ise Kayı Plaza giriş katta bulunan MKM Kitap ve Kırtasiye’de satışlar başlamıştır.

Bu süreci birlikte yürüttüğüm değerli yayınevim Luna Yayınlarına ve beni her fırsatta destekleyen tüm sevdiklerime çok teşekkür ederim. Şimdiden okuyup destekleyen tüm dostlarıma da ayrıca şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

7 Nisan 1989 yılında Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde dünyaya gelen sonrasında 1990 senesinde tüm aile büyükleri ile birlikte doğup büyüdüğü, kütüğüne kayıtlı olduğu Samsun Atakum Erikli Köyü’ne göç eden Ramazan Ergenç, yeniden Pazaryeri’ne taşınarak hayat serüvenine orada devam ettiğini ve şu anda Bilecik merkezde yaşadığını söylerken, “Devrik Sevdalar” kitabı ve kendi yazı hayatına ilişkin kısa bilgiler sundu.

“Okuyucularım beni bu kitabı yazmaya teşvik etti”

“Aslında küçük yaşlardan itibaren zaman zaman yazan biriydim” diyen genç yazar Ergenç, özellikle lise dönemlerinde sürekli kompozisyon, şiir gibi tüm yarışmalara katıldığını aktardı.28 yaşına kadar sürekli kompozisyon ve şiir üzerinde denemeler yaptığını aktaran Ergenç, zaman zaman yazdığı yazıları ve şiirleri sosyal platformlar üzerinden okuyuculara sunduğunu ve çok beğeni topladığını söyledi. Okuyucuların kendisini teşvik ettiğini vurgulayan genç yazar Ergenç, “böylelikle “Devrik Sevdalar” adlı şiir ve deneme kitabımı yazmaya karar verdim” dedi.

“Müthiş bir heyecan”

Yazmanın göründüğü kadar kolay olmadığını da sözlerine ekleyen Ergenç, “bu sürece başlamadan önce kolay olacağını düşünmüştüm fakat sonrasında iş ciddiye bindikten sonra aslında çok da kolay olmadığını, en azından küçümsenecek kadar kolay olmadığını gördüm. Son derece ciddiyet isteyen, dikkat ve önem gerektiren bir durum olduğu için de zorluklarıyla birlikte deneyim kazandıran bir süreç fakat yine de ilk dediğim gibi müthiş bir heyecan”dedi.

“En önemlisi aşk”

Ergenç, ‘Devrik Sevdalar’ın en etkileyici yönünün ise hayata dair, yaşama dair, sevgiye dair ve en önemlisi aşka dair ne varsa barındırdığını aktardı.

Editör: TE Bilişim