2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı resmi töreni 700.Yıl İlkokulu’nda gerçekleşti. Vali Bilal Şentürk’ün öğretmenlerin elini sıkma sırasında bayan bir öğretmenin kendisiyle tokalaşmadığı gözlenirken, Vali Şentürk’ün kısa süreli şaşkınlık yaşadığı bu olay sonrası bu durum “devletin eli havada kaldı” yorumlarına neden oldu.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının resmi açılış programı 700.Yıl İlkokulu’nda gerçekleşti. Tüm protokol üyelerinin katılım sağladığı resmi törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’in “çağa hükmeden nesiller olsun istiyoruz” sözü büyük alkış aldı.

Vali Bilal Şentürk, gerçekleşen programda klasik konuşma tarzı dışına çıkarak tüm öğretmenleri kurulan kürsünün etrafına topladı,onlara bazı nasihatlerde bulundu. Vali Şentürk, öğrenci-öğretmen, veli-öğretmen iletişimine dikkat çekerken, “fikri hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Konuşması sonrası tüm öğretmenler ile tek tek tokalaşan Vali Bilal Şentürk, onlara yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu, fakat tokalaşma esnasında bayan bir öğretmenin Vali Bilal Şentürk’e elini uzatmaması neticesinde elinin havada kaldığı gözlendi. Kısa süreli şaşkınlık yaşayan Vali Şentürk, diğer öğretmenler ile tokalaşmaya devam etti.

Şaşkınlık yarattı

Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik’in resmi törende vurgu yaptığı; “çağa hükmeden nesiller olsun istiyoruz” sözünün aksine Vali Bilal Şentürk’e elini uzatmayan öğretmenin bu hareketinin çağdaş eğitime uymadığı yorumları yapılırken, törene katılanlar durumu şaşkınlıkla karşıladı.

Vatandaşlar ise, Vali’nin elinin sıkılmaması sonrasında “Devletin eli havada kaldı” yorumlarını yaptılar. Çoğu öğretmenin öğrenciler için birer rol model olduğunu söyleyen veliler, bu el sıkmama durumunun çağdışı olduğunu ve öğrencilerin bu gibi hareketlerden etkilenip aynı tutum ve davranış içerisine girebileceğini aktardılar.

Editör: TE Bilişim