Bilecik Bozüyük hattında yapılan otoban çalışmasının neticesinde otobanda oluşacak yağmur sularının toplanması için Karayolları müteahhit veya müteahhitlerince yapılan su tahliye kanallarının Karasu deresine bağlandığı bildirilmesine rağmen bu kanallar Karasu deresine bağlanmamış olup tarımsal amaçlı kullanılan ova arklarına bağlanmıştır. Buda yüksek miktarda gelen yağmur sularının getirdiği toprak, çamurdan dolayı ova arklarını doldurmakta ve kanallar kullanılamaz hale gelmiştir. Bu nedenle 2013 yaz ayında arklardan su akışı sağlanamamış binlerce dönüm arazide susuzluk neticesinde ağaçlar kurumaya yüz tutmuş ekilen sulu tarım mahsullerinin sel suları hasarından yada sulanamamaktan dolayı verim alınamamıştır.

        Çok kez ilgili veya ilgili olduğunu zannettiğimiz yetkililere mağduriyetimizi anlatmamıza rağmen bu ana kadar herhangi bir netice alamamış bulunuyoruz.

        Şikayette bulunduğumuz Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü’nce gönderilen yetkili olduklarını söyleyen kişileri getiren araçların kira bedellerini veya yakılan akaryakıt tutarlarını hesaplarsak bu sorun çok kolay çözülebilirdi.

        Kaldı ki Karayollarınca Aşağıköy Muhtarlığına yazılan cevabi yazıda su kanallarının Karasu deresine bağlandığı ve buna göre ödeme yapıldığı da bildirilmektedir.

        Şu soruları soruyorum: Karasu vadisindeki mağdur olan çiftçilerimizin sesine kim kulak verecek?

        Yoksa bizde devlet yok mu? Yoksa basiretli bir yetkili çıkıpta bulamayacakmıyız?

        Karayolları Kontrol Memurlarınca yapıldı denilen hakedişin yapılmadan parasını ödeyen yetkililerden kim hesap soracak?


Kemal EĞİLMEZ

Çiftçi

Editör: TE Bilişim