Hasan Güner
AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Halil Eldemir, Bilecik’in nüfusu az olarak görülse de, turizmde kısa vadede ayakta durup, insanına ekmek verebilecek pozisyonda olmadığını söyledi. Paralel yapıyla mücadele konusuna da değinen Eldemir, “Devlet kendine paralel hiçbir yapıyı kabul etmez. Sonuç itibarıyla böyle bir şeyle mücadelesi sonuna kadar devam edecek.” dedi.
Bilecik için sanayinin olmazsa olmazlardan bir tanesi olduğunu ve sanayiyi güçlendirirken diğer tarafları da zamanla güçlendirip, kültür turizmi ile sanayinin bir arada görülmesi gerektiğini ifade eden Eldemir, açıklamasında şunları söyledi:
“Şu anda diyelim ki biz sadece kültür şehri yapacağız burayı, peki sanayiyi ne yapacağız? Sanayide bu kadar istihdam sağlayan işçimize hemen kültür ve turizmde iş verebilecek miyiz? Böyle bir şey mümkün değil. Bakın, yıllar önce Bilecik’in ekonomisi sadece askeriye ile dönüyordu. Sanayi ile beraber belli bir noktaya geldi. Sonra askeriye destek olmaya devam etti. Şimdi öğrenci geldi. Turizm de gelecek. Yani bu şekilde çeşitlenecek. Ben genç arkadaşlarımla da konuşurken sosyal aktivite deyince akla direk AVM’ler gelmeye başlıyor. Ben böyle bir şeyi düşünmüyorum ve karşıyım.
“BU MÜCADELE SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR”
Paralel yapıyla mücadele artık Milli Güvenlik Kurulu siyaset belgesine girmiş bir şeydir. Devlet kendine paralel hiçbir yapıyı kabul etmez. Sonuç itibarıyla böyle bir şeyle mücadelesi tabii sonuna kadar devam edecek. Paralel yapı mevcut haliyle biliyorsunuz Türkiye’nin gerek dış politikasındaki konularda gerek bakanları dinlemede, devletin kim bilir hangi belgelerini bilgilerini, nereye servis etti. İşte beraber okuyoruz görüyoruz. Bu mücadeleden vazgeçilmesi asla mümkün değildir. Böyle bir şeyin varlığının da kabul edilmesi mümkün değildir. Millet de zaten konuyla ilgili gerekli şeyleri görmüştür, fark etmiştir. Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir.
17-25 Aralık operasyonlarını birer yolsuzluk operasyonu olarak kabul etmiyorum. Bunu özellikle söyleyeyim. Yolsuzluk operasyonu kisvesinde Türkiye’nin en önemli projelerine yapılan müdahaledir. Bakın bir düşman geldiği zaman bir ülkeye yapacağı iş şudur. Önce gelir hava alanlarınızı, köprülerinizi, barajlarınızı ve yollarınızı bombalar. 17-25 Aralık sürecindeki tabloya bir bakın. Türkiye’nin 3. köprüsünü yapan müteahhit içerde, 3. hava alanını yapan müteahhit göz altında. Ondan sonra Türkiye’nin en büyük barajlarını yapanlar, yollarını yapanlar göz altında. Burada maksat o zamanki başbakanımıza, şu andaki cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımıza ulaşıp, bu memleketin başından kendisini uzaklaştırmak için yapılan bir komplodur.
“BİZ KADRO PARTİSİYİZ”
Ben Türkiye’ye hizmet etmek için Bilecik milletvekili oluyorum. Sadece bu konuda böyle kısır, dar kalıplara bazı şeyleri sokmak doğru değil. Şöyle ki biz sonuç itibarıyla Türkiye’nin gelişmesi için Bilecik için gidip parlamentoda görev yapacak kadrolarız. Bizim önceliğimiz bu noktada başta Türkiye’nin gelişmesi, Türkiye gelişirken de Bilecik’in bundan yeteri kadar payını almasıdır. Bizim görevimiz bu.
Bursa’daki yerel bir takım haberlerin yapılıyor olması, il başkanının bir takım açıklamalarının olması bizim zenginliğimizdendir. Ben Bursa’da yaklaşık olarak 15 yıla yakın sivil toplum kuruluşlarında görev almış birisiyim. Bursa kamuoyu beni çok iyi tanır. Şimdi siz eğer şöyle düşünün Bursa gibi 18 tane milletvekili adayı olan bir yerin il başkanı da eğer Bilecik’e gelmiş Bilecik’in milletvekili adayı olmuş, belli bir noktada işini Bursa’da yapan birinden bahsedebiliyorsa, bu noktada biraz mütevazı kalayım fazla bir şey söylemeyeyim.
Şu var, biz sonuçta kadro partisiyiz. Biz bu noktada profesyoneliz, kadro hareketiyiz. Şu anda verilen görev Bilecik milletvekilliğidir. Bilecik haklarını, hukukunu savunup Türkiye’nin ileriye gitmesidir. Olay sadece Bilecik’e dar bir yere değil Türkiye’nin ufkunu açacak projeleri Bilecik adına üretmektedir.”
Editör: TE Bilişim