Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi'nde verdiği konferansta dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Belediye'nin özel hastane açılması yönünde girişimi olup olmadığı sorusuna cevap veren Yağcı, Sakarya’dan bir grubun ilimizde özel hastane açmak için yer aradığını, mevcut binalardan birinde anlaşma sağlanması durumunda en geç 2015 yılı sonuna kadar 10 uzman doktorlu özel bir hastane kurulacağını söyledi.

            Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanlığı ile Yönetim ve Denetim Kulübü tarafından düzenlenen “Girişimciler ve Yöneticiler İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteliler ile Buluşuyor" isimli konferansın konuğu oldu. Üniversite öğrencileriyle deneyimlerini paylaşan Yağcı, konferansın soru cevap bölümünde merak edilen pek çok soruya cevap verdi.

“Sakarya’dan bir grupla dirsek teması içindeyiz”

            Bir öğrencinin sorduğu “Özel hastanelerle ilgili ya da tıp merkezleriyle ilgili girişiminiz var mı?” sorusuna cevap veren Selim Yağcı, çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İlimize bir yıl içinde özel hastane açılması yönünde girişimler olduğunu belirten Yağcı, şu açıklamayı yaptı:                   

            "Biliyorsunuz Sağlık Bakanlığı buralara ilişkin özel hastane kurulumu için her şehre bir tane kontenjan tanımış. Bununla ilgili gerekli ihaleler yapılmış. Bilecik’te özel hastane girişimini Sakarya’dan bir grup almış. Şu anda onlar yer arıyorlar. O konunun hızlı bir şekilde gelişmesi noktasında dirsek teması içerisindeyiz. Hatta buldukları bir iki yer de var, onlara aracılık da yapıyoruz. Eğer mevcut binalar üzerine anlaşarak yapabilirlerse bu yılsonuna kadar 10 uzman doktoru olan bir özel hastane hemen kurulacak. Bunu basın da belki ilk defa duyuyor. Maliyetler artmasın diye görüşmeler gizli yürütülüyor. Bu noktada bir ilerleme olmazsa arsa teminiyle kendileri temelden bir hastane yapacaklar. O da en fazla 2 yıl içerisinde biter ama kısa zaman dilimi içinde özel hastane olacak. ”

            “Devlet Hastanesi konusunda, 3 ay içinde kesin kanaate varacağız”

            Devlet Hastanesi'nin yapımı konusunda bazı engeller yaşandığını belirten Selim Yağcı; “Bizim burada başaramadığımız, değişik engellere takıldığımız ve bazı noktalarda bir kanaat birliği oluşturamadığımız devlet hastanesi sorunumuz var. O devlet hastanesini bir an önce yapmamız lazım. Ama devlet olarak, siyaset olarak bizim sorumluluğumuzda olan bir durum. İnşallah onun da çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki yılın ilk 3 ayı içinde kesin bir kanaate varacağız. Olursa Özel İdare’nin olduğu o alana, olmazsa da üniversitemizin buraya tespit ettiğimiz o alana devlet hastanemizi bir an önce başlatacağız” ifadelerini kullandı.

            “Mülk Bilecik’in mülkü ama kurumlar uzlaşamıyor”

            Konferans sonrası mikrofon uzattığımız Başkan Yağcı, devlet hastanesi inşaatına başlanamamasının sebebinin kurumlar arasındaki anlaşmazlıklar olduğunu söyledi. Yağcı, şöyle konuştu:

            “Hastaneyle ilgili olarak Bilecik’te çok aşama kaydettik. Evet hastane yapılmıyor ama burada yer bulamamamızın da etkisi büyük. Şu aşamada Özel İdare'nin yeri hakkında çalışmalar devam ediyor. Bu konuyu ben Sayın Başbakanımıza Urfa toplantısında dile getirdim. Konunun 2 tarafı da devlet organı olmasına rağmen, fiyat denkleştirilmesindeki sorunlar sebebiyle bir türlü başlayamıyoruz. Bu ifadeyi aynen kullandığım için söylüyorum; ‘oğlan bizim kız bizim, düğün yapamıyoruz.’ Yani mülk Bilecik’in mülkü ama kurumlar arası uzlaşmazlık olduğu için bir türlü hastaneye başlayamıyoruz. Bu durumun bir an önce sonlanmasını istiyoruz. Biz, siyaset organı olarak bu durumun bürokrasi tarafından çözümlenmesini istiyoruz. Bu noktada çaba harcıyoruz. Biter bitmez de hastane yapımına başlanacak. Yanlış anlama da olmasın, başka birisini tenkit etme durumunda değiliz. Ama devlet içerisindeki kurumlar arası taassuplar, hizmetlerin daha hızlı gelişimini engelliyor.”  

Editör: TE Bilişim