Cafer Elmas 

         YHT'nin Bilecik ile Bozüyük'te az durmasını ve bu durumun vatandaşları mağdur ettiğine dair yayınladığımız haberimize Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yolcu Daire Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

         YHT seferlerinin bu istikamette set sayısının artması durumunda Bilecik'te daha fazla duracağı belirtildi. Bilecik'ten İstanbul ve Ankara yönü Hızlı Tren seferlerinin başlamasının üzerinden 1.5 yıl geçti ancak, sefer sayılarının az olma-sı ve saatlerinin esnek olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyordu. 

         Hızlı treni daha etkin şekilde kullanmak isteyen Bilecik halkı, yetkililere ve siyasilere YHT saatlerinin ne olacağını gazeteniz Yarın aracılığı ile sordu.  Haberimize Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yolcu Daire Başkanlığı'ndan cevap geldi ve önümüzdeki günlerde set sayısının artması paralelinde bu parkur arasında çalışan YHT sefer sayısının artırılması ile Bilecik'e daha çok tren duruşu konulacağı açıklandı. 

         Ankara-İstanbul hızlı tren seferleri uzun bir beklemenin ardından geçen sene hizmete başladı. Hızlı tren seferle-rinin başlamasından önce de kamuoyunda hızlı trenin Bilecik'te durup durmayacağı gündemden düşmüyordu.

         O dönemde hızlı tren açılışı yapılırken, dönemin AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, hızlı trenin ihtiyaç duyulduğu kadar Bilecik'te ve Bozüyük'te duracağını söylemişti. Ne var ki tren Bilecik'te yeteri kadar durmadı.

         Ankara'ya, İstanbul'a işi olan veya gezmeye giden vatandaşlar işlerini bitirip akşam ileriki saatlerde trene binip dönüş yapmak istiyor fakat trenler Bilecik'te durmuyor.

         Vatandaşlar Bilecikli siyasilerin bu konuya çözüm bulmalarını bekleyip, bu çağrıya siyasiler ve Bilecik bürokratları sessiz kalırken cevap Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yolcu Daire Başkanlığı'ndan geldi.

         Haberimizi dikkate alan Genel Müdürlük yaptığı yazılı açıklamada; “Yüksek Hızlı Trenlerin sefer sayıları belirlenirken yerleşim yerleri arasındaki potansiyelleri, trenlerin doluluk oranları ve YHT filo büyüklüğü dikkate alınmaktadır.


         Mevcut durumda Ankara-İstanbul parkurunda 2 gidiş, 3 dönüş; Konya -İstanbul parkurunda ise 2 gidiş, 2 dönüş olmak üzere toplam 9 seferde Bilecik'e duruş verilmiştir.

         Seyahat süresinin minimum düzeyde tutulabilmesi için istasyonların yolcu potansiyeline ve trenlerin doluluk oranlarına göre sınırlı sayıda sefer için duruş verilmektedir. Önümüzdeki dönemde set sayısının artması paralelinde bu parkur arası çalışan YHT sefer sayısı artırıldığında Bilecik'e daha çok duruş konulacaktır” denildi.

         Şu anki  Bilecik'te duran Tren sefer saatleri

         Mayıs 2016 tarihi itibariyle İstanbul-Bilecik-Ankara YHT sefer saatleri: 

         İstanbul'dan Bilecik'e sefer saatleri: 06.30, 07.30, 14.00, 17.30 ve 18.-10.

         Bilecik'ten İstanbul'a sefer saatleri: 08.07, 09.27, 19.27 ve 20.07.

         Ankara'dan Bilecik'e sefer saatleri: 06.00 ve 17.20.

         Bilecik'ten Ankara'ya sefer saatleri: 08.24, 15.51 ve 19.24.

Editör: TE Bilişim