Cafer Elmas


Bilecik merkezinde Atatürk Bulvarı üzerinde Halk Sağlığı'na bağlı Toplum Sağlığı Merkezi Çalışanların Sağlığı ve Güvenliği Birimi ile Obezite Danışma Merkezi'nin borçlarından dolayı elektrikleri kesildi. Halk Sağlığı Kurumu'na bağlı olan ve kurum tarafından elektrik ücretlerinin ödendiği öğrenilen birimlerin dün sabah aniden elektrikleri kesildi. Randevulara gelen hastalara sabah muayene yapılamadı ve geri çevrilmek zorunda kalındı.    
Birim yetkilileri gelen elektrik faturalarını ve kesme ihbarnamelerini kuruma iletmelerine rağmen ödenmeyen elektrik faturaları sonucu OEDAŞ elektrikleri kesti.
Dün sabah saat 09:00'da randevulu hastalar Obetize Danışma Merkezine ve Toplum Sağlığı Merkezi Çalışanların Sağlığı ve Güvenliği Birimi'ne geldiklerinde elektrikler borcundan dolayı kesildiği için muayene olamadılar ve tahlil yaptıramadılar.
Yetkililere durum iletilmesi sonucu ödenen elektrik parası ile OEDAŞ kurumların elektriğini açtı ve sabah randevusu olup muayene olamayan hastalara haber verilerek saat 10:30 sularında muayene ve tahliller yapılmaya başlandı.
Kurumun parası mı yok, yoksa kurum çalışanlarının ciddiyetsizliği veya unutkanlığımı bu duruma sebebiyet veriyor bilinmez ama özel elektrik şirketi tarafından Devlet kurumunun elektriğinin kesilmesi manidar bulunurken, devletinde özelleştirme mağduru olduğu görüldü.
Editör: TE Bilişim