Yaptığı anketlerle Bilecik’in nabzını tutan gazeteniz Yarın, internet sitesi ‘yarin11.com’ üzerinden yaptığı “Sizce Bilecik Belediye Başkanı Kim Olacak?” anketiyle 10.371 kişiye ulaştı. Bir ay süren anketimiz 23 Aralık 2013 tarihinde başladı ve 23 Ocak 2014’te sona erdi. Adaylar arasında çetin bir rekabetin yaşandığı anketimizde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Sungur Turan topladığı 3120 oyla ilk sırada yer aldı. Turan tüm oyların %30,1’ini almayı başardı ve ne kadar iddialı bir aday olduğunu gözler önüne serdi.

Anketimizde 2’nci sırayı ise, topladığı 2901 oyla mevcut Belediye Başkanı Selim Yağcı aldı. 2 dönemdir başkanlık yapan Ak Parti’li Yağcı, Turan’dan sadece 219 oy az aldı. Yağcı oyların %28’ini toplamayı başardı.

Anketimizde 3’üncülüğü, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iddialı adayı Hüseyin Şensoy aldı. Şensoy topladığı 2500 oyla gücünü ortaya koyarken, seçimlerin ne kadar çekişmeli geçeceğini de ispatlamış oldu. Selim Yağcı’dan yalnızca 401 oy az alan Şensoy, toplamda oyların %24.1’ini almayı başardı.

Anketimizde 4’üncü sırayı ise, Saadet Partisi’nin genç belediye başkan adayı Mehmet Turgut aldı. Turgut tam 1850 oy aldı ve pek çok kişinin görmezden geldiği partisinin potansiyelini ortaya koymuş oldu. Mehmet Turgut anketimizde oy kullanan vatandaşlarımızın %17.8’inin oyunu almayı başardı.

Anket sonuçların birbirine yakınlığı, yaklaşan seçimlerin ne kadar çetin geçeceğinin de habercisi. Sungur Turan’la Selim Yağcı arasında olan 219 oy farkı, %0.2’lik bir orana eş değer. Aynı şekilde, Yağcı ve Şensoy arasındaki oy farkı da sadece 401. Mecliste grubu olmayan bir parti olarak Saadet Partisi’nin topladığı % 17.8’lik oy oranı da oldukça yüksek. Bütün bu rakamlar, yaklaşan yerel seçimlerin her türlü sürprize açık olduğunun ve bizleri siyaset gündemiyle dolu bir 2 ayın beklediğinin ispatı.

Editör: TE Bilişim