Cafer Elmas

Bilecik kamuoyuna kara basan gibi çöken ve attıkları twetler ve malum bir internet sitesi  ile herkese saldıran ayrıca kendilerine koydukları sivil insiyatif platformu üyeleri adı altında basın yolu ile baskı kuran bu kişilerin gerçek yüzlerini açıklıyoruz.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya baskı kurup Belediye Meclis üyesi olmak isteyen İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam ile Ankaralı olduğu bilinen ve birkaç gün Bozüyük eski Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu’nun fahri danışmanlığını yapan kendilerini Bilecik Sivil İnsiyatif Platformu olarak tanıtmaya çalışan Fevzi Bubilik ile birlikte baskı kurdukları iddia edildi.

Bu istekler için Başkan Yağcı’dan olumlu cevap gelmeyince AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’a baskı kurup kabul ettirmek istedikleri de gelen iddialar arasında.

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Kurtulmuş görüşmeleri ve isteği kabul ederken, Başkan Yağcı teklifin geldiğini fakat kabul etmediğini, İl Başkanı Kurtulmuş ise bu duruma karışamayacağını belirttiğini söyledi.

Gece geç saatlerde Bilecik Belediyesi’nde yapılan görüşmelerin ardından ertesi gün AKP İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ile ortak olduğu firmada bu kişilerle hareket eden bir internet sitesinin sahibinin de bulunduğu görüşme gerçekleşti. İddiaya göre bu buluşmayı da bu internet sitesi sahibi ayarladı.

Evet aylardır twitter ve bazı yandaş basın mensuplarının internet sitelerinden ve kendi internet sitelerinden kendilerince ona saldırıp buna saldırıp basın yolu ile baskı kuran kendilerine taktıkları Bilecik Sivil İnsiyatif Platformu üyelerinin gerçek yüzlerini artık açıklıyoruz. Dernek üyelerinin kendilerine yer ve çıkar sağlamak için dernek başkanlığı yaptıklarına şahit olurken, daha önceki İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Avukat Ömer Türker, Bilecik Belediye Başkanlığı avukatlık görevine gelirken şimdiki Başkan İbrahim Yılmam’ın da AK Parti’den Belediye Başkanlığı aday adaylığının ardından Bilecik Belediyesi’ne Meclis üyesi olabilmek için Ankaralı arkadaşı Fevzi Bubilik ile birlikte hem Başkan Selim Yağcı’ya hem de İl Başkanı Kurtulmuş’a baskı kurdukları iddiası gündeme düştü.

Seçimler öncesinde Bilecik Belediye Başkan adayı Selim Yağcı’ya Belediye Başkan aday adayı olan İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam’ın adayın belirlenmesinden sonra İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve iş ortağı ile, AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ve Belediye Başkanı Selim Yağcı aleyhine twitter’dan ve yandaş internet sitelerinde yaptıkları açıklamalar tüm kamuoyu tarafından bilinmekte.

İbrahim Yılmam, Bilecik Belediye Başkanlığına aday olamadıktan sonra yaptığı basın açıklamasında bu kişilere verip verdirmiş ve Ankaralı olduğu bilinen Bilecik’le hiçbir bağlantısı olmayan Fevzi Bubilik ile tweet hesaplarından eleştiri yağmuruna tutmuşlardı.

Ardından akıllarına farklı bir düşünce geldi. Bozüyük Belediyesi’nde ulaşamadıkları düşüncelerine yarım kalan projelerine Bilecik Belediyesi’nde devam etmeyi hayal ettiler. AKP Bilecik Belediye Başkan aday adayı olan İbrahim Yılmam için Bilecik Belediye Meclis üyeliği ve ardından Başkan Yardımcılığı, Fevzi Bubilik’in de siyasi danışmanlık düşüncesi ile Selim Yağcı’ya teklifte bulunduğu iddia edildi. Bu teklife sıcak bakmayan ve partiye hatta İl Başkanına kabullendiremeyeceğini söyleyen Yağcı’ya Fevzi Bubilik, “ben il başkanı ile görüşür kabul ettiririm” dediği gelen iddialar arasında.

Ardından bunlarla birlikte hareket eden internet sitesi sahibi İl Başkanı ile görüşme ayarladı. İl Başkanı Kurtulmuş’un ortağı olduğu şirketin bürosunda buluşuldu. Ve burada İbrahim Yılmam’ın Bilecik Belediyesi Meclis üyesi yapılması istendi. Ramazan Kurtulmuş’un olaya sıcak baktığı iddia edilirken, Başkan Yağcı’ya ileteceğini söylediği gelen iddialar arasında.  Fakat görüşlerini aldığımız AKP İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, görüşmeyi kabul ederken İbrahim Yılmam’ın Belediye Meclis üyeliği konusunda karışamayacağını Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın kendisinin bileceğini söylediğini belirtti. İkinci kez Başkan Yağcı ile bu konu görüşüldü. Fakat Belediye Başkanı Selim Yağcı bu teklife sıcak bakmadı. İbrahim Yılmam’a Belediye’de Meclis değilde başka görevler verileceği vaati verildiği iddia edildi. Bu sözde insiyatif üyeleri il başkanına saldırı mahiyetindeki twetleri azaltırken, Selim Yağcı’ya ve AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’a, twitter’den eleştirilerinin dozunu arttırdılar.

Bu konudan AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın ise hiç haberi olmadığı öğrenildi.

 ŞİMDİ SORUYORUZ?

 1-Dernek üyeleri kendilerine siyasi rant elde etmek için mi başkanlık yapıyor?

2- 10 bin üyesi bulunduğu söylenen İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam’ın siyaset yapmasını ve AKP’den Bilecik Belediye başkan aday adayı olmasını tüm üyeleri kabul etmiş midir?

3- Yılmam, önce Bilecik Belediye Başkan aday adayı olmak istedikten sonra ve olamayınca atıp tuttuğu eleştirdiği Belediye Başkanı Selim Yağcı ile çalışmayı nasıl hazmedebilecektir?

         4- Bir kişi Belediye Başkanı olarak rakip çıktığı kişinin altında Meclis üyesi olarak görev yapmayı kendisine nasıl yedirecektir?

5- İbrahim Yılmam’ın aday olamadıktan sonra istifaya davet ettiği AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’a kendisinin Belediye Meclis üyesi yapılması için Ankaralı arkadaşını göndermesi manidar değil midir?

6- Meclis üyeliği kabul edilmeyen İbrahim Yılmam’ın basından ve twitter hesabından Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya ağır eleştiriler yaptıktan sonra bazı dernek üyelerinin yaptığı Başkan Yağcı’ya destek açıklamalarına ‘siyasete derneğimiz alet edilemez’ açıklaması yaparken, kendisinin Başkan olarak derneğini siyasete ve kendi çıkarına alet etmesi  manidar değil midir?

7- İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı İbrahim Yılmam, derneğe yapılan yardım ve kutlamalardaki harcamalar için gelen paraları dernek hesabına  mı almaktadır, yoksa kendi şahsi hesabına mı yatırılmaktadır?

8- Derneğe gelen yardım ve bağışların hepsine fatura veya bağış makbuzu kesilmekte midir?

9- İstanbul Bilecikliler Derneği etkinliklerinde misafirlere dağıtılan pilav, kavurma, tatlı ve ayran paraları kimin hesabına yatmıştır ve bu gönderilen paralara makbuz ve fatura kesilmiş midir?

10- Bu gönderilen paralar  Dernek Başkanı İbrahim Yılmam’ın şahsi hesabına yatmış mıdır?

NOT: KENDİLERİNİ BİLECİK İNSİYATİF PLATFORMU ÜYELERİ OLARAK TANITAN KİŞİLERLE İLGİLİ ASIL ÖNEMLİ HABER VE İDDİALARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ, BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM EDİN.. 

Editör: TE Bilişim