Ayasofya’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret dolu sözler sarf eden İmam Mustafa Demirkan’a İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz sahip çıktı.

Ayasofya Cami'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu sırada İmam Mustafa Demirkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma..." ifadelerini kullanmıştı.

İmam Demirkan’a bu sözleri nedeniyle birçok kesimden eleştiriler gelirken İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz Atatürk'e hakarette bulunan Demirkan'a sahip çıkan bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Açıkgöz, sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımda “Bu yüzyılda yetişen en kıymetli alimlerden biri olan Mustafa Demirkan Hocaya, Allah'ın ayetini zikrettiği için en galiz ifadelerle saldıranlar, seviyelerini bir kez daha göstermişlerdir.” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Açıkgöz’ün bir süre sonrada paylaşımını kaldırdığı gözlendi.

Editör: TE Bilişim