Bilecik Belediyesi Zabıta Ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde yapılan minibüs denetimlerinde rastlanan kusurlar için, eksikliklerin giderilmesine yönelik verilen bir haftalık süre sonrasında yeniden denetlemede bulunuldu.


Kapalı Pazar’da, minibüslere yönelik, geçen haftanın devamı niteliğinde tarife, temizlik, kuşak ve güzergâh denetimleri yaptıklarını ifade eden Zabıta Müdür Vekili Erdem Tetik, “Geçen hafta minibüsçü arkadaşlarımıza eksiklerini gidermeleri için bir hafta süre vermiştik. Bu haftaki çalışmamızda da Kapalı Pazar’da eksik görülen yerlerin kontrolü için buradayız. Yaptığımız uygulamalarda öncelikle araç temizliğine, onun haricinde ise aracın dışında standartlara uymayan amblemler ve yazılar olup olmamasına bakıyoruz.” dedi.


Denetimler esnasında sürücü kullanım kartı denetimi yapıldığını da belirten Tetik şunları söyledi:

“Belediyemizin şehir içi hatlarındaki araçların yaklaşık %70’i yeni araçlar. Araçlarımızın çoğu engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek şekilde ayarlandı.


Pazartesi günleri trafik çok yoğun oluyor ve park sıkıntıları yaşanıyor. Bu yoğunluğu aşmak için belli çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapması için, esnafımızı, araçlarını onlar için ayrılan park yerine çekmeleri hususunda yönlendiriyoruz. Bununla ilgili anonslar yapıyoruz ve uyarılarda bulunuyoruz. Bazen gerekli cezai işlemler de uygulamak zorunda kalıyoruz. Uygulama yapmamızın sebebi, vatandaşlarımızın özel araçlarıyla sıkıntı çekmemeleri ve akıllarının araçlarında kalmamasıdır.”

“CEZAİ İŞLEM UYGULAYAMIYORUZ”

65 yaş üstü vatandaşların şehir işi toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanması huşunda yaşanan sıkıntılara dair bilgilendirmede bulunan Bilecik Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Erdem Tetik, bu konuyla ilgili yaptırım gücünün kendilerinde olmadığını söyledi.

65 yaşından büyüklerin hizmetten ücretsiz yararlanabileceğini hatırlatan Tetik, şu ifadeleri kullandı:

“Biz gerekli her türlü denetemi yapıyoruz fakat cezai işlem uygulayamıyoruz.

 

Bu husustaki yaptırım gücü Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ndedir.

Minibüslerimizde öğrenci, engelli, gazi, şehit ailelerine ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza belli indirim uygulamaları var. Aksi durum söz konusu olduğunda cezai işlemlerin uygulanması valilik kanalıyla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne verilmiş durumda. Biz araçlarımızda bu fiyat tarifelerini astık. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarını göstererek bu hizmetten yararlanmasının en doğal hakları olduğunu da yazdık.  Bunun haricinde müdürlüğümüze gelen vatandaşlarımıza gerekli bilgi ve talimatları da veriyoruz. Yalnız bu şikayetlerde Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak ceza uygulayamıyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza daha güzel hizmet sunabilmek. 153’e gelen her çeşit şikayeti değerlendiriyoruz.”



Editör: TE Bilişim