Demokrat Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Sezai Balta, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyesi Adayları, yaklaşan yerel seçim öncesi basın toplantısı düzenleyerek projelerini kamuoyuna tanıttı.

31 Mart yerel seçim öncesi yoğun çalışmalarında hız kesmeyen Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Sezai Balta, tecrübeli siyasi isimlerin oluşturduğu parti yönetimi ve meclis üyesi adayları ile Şelale Park’ta düzenlenen kahvaltılı programda basın mensupları ile bir araya geldi.


Genel ve yerel siyaset hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Sezai Balta, Belediye Başkanı olarak seçildiği takdirde  Bilecik’in ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması odaklı projelerini kamuoyuna tanıttı.

Sivil toplum kuruluşları ile istişareli, ortak akla önem veren bir Belediye anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Balta’nın en dikkat çeken projeleri ise; istihdam alanını genişletecek inşaat sektörünün canlandırılması, otopark sorununun çözülmesi, sosyal donatılar ve yeşillik alanlardan vazgeçilmemesi, yüksek katlı binalara izin verilmemesi, sosyal, kültürel ve spor aktivitelere her türlü desteğin verilmesi konularında oldu.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik krizin en büyük nedeninin israf politikası olduğuna dikkat çeken Balta, mega proje olarak ise dışa bağımlı olduğumuz doğalgaz yerine konutlarda rüzgar ve güneş enerjisinin kullanılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

“LÜKS MASRAFLARDAN KAÇARAK KALİTELİ YATIRIMLARA ÖZEN GÖSTERECEĞİZ”

Diğer yandan israf politikasına karşı üretim politikasına yönelinmesi ve uygulanması gerektiğine vurgu yapan Balta, “Kazanmadan harcayan,üretmeden tüketen bir zihniyet gelişmeye başladı. Çocuklarımıza dahi sadece tüketmeyi öğretiyoruz. Kafamızda üretim yatırım amaçları daha fazla olmalı. Tasarruf noktasında da Bilecik halkına taahhütlerde bulunduk. Bilecik halkı, “bizim oraya yolladığımız Belediye Başkanı gerçekten iyi niyetli, bizim için çalışıyor, benim verdiğim her vergi onun tarafından çok iyi bir şekilde muhafaza ediliyor, hatta her kuruşumuz bir namus mertebesinde” düşüncesine inanmalı. Yatırımlarımızı yaparken kaliteli olması noktasında da gerekli özeni göstereceğiz. Lüks masraflardan kaçınacağız. Bunun için de öncelik kendimizde olacak. Makam aracımızı değiştirmeyeceğiz dedik, 5 sene maaşımıza zam istemeyeceğiz dedik yeter ki halkımıza bir şeyleri inandıralım. Önce biz inanacağız, sonra halkımıza inandıracağız.

“GEREKLİ TECRÜBE, İRADE, GÜÇ VE HEYECANA SAHİBİZ”

Teknik elemanları bulursunuz ama önemli olan yöneticiliktir. Sizin eğer Belediye Başkanınız bütün personelini, toplumun çeşitli sosyal ve kültürel dengelerini iyi yönetebiliyor mu, bunları bir arada tutabiliyor mu biz bunu önemsiyoruz. Bu da hayat ve iş tecrübesiyle ilgili olan konular. Gerek iş hayatımızın gerekse siyaset hayatımızın bizde bunları oluşturduğunu düşünüyoruz. Bu konuda kendimizin yeterli olabileceğiniz biliyoruz. Bizde o irade, heyecan ve güç  var. Yeter ki halkımız bize bu görevi versin.”dedi.

“BİLECİK’E SANAYİCİ GELMESİ İÇİN EN BÜYÜK DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas’ın “Bilecik’e fabrika gelmiyor. Sizin bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” sorusunu yanıtlayan Balta, “Sanayi yatırımları, ülkenin genel kalkınması ve ekonomisi ile ilgili konular. Şu anda ülkede bir ekonomik kriz var. Ekonomistler, 2019 yılının da durgun geçeceğini, Türkiye'nin de bir daralma yaşayacağını söylüyorlar. Fakat biz buraya sanayi yatırımcısının gelmesi için Belediye olarak hangi kolaylıkları sağlmaımız gerekiyorsa, o konuda neler yapmamız gerekiyorsa yardımcı olacağız. Yapacağı yatırım eğer Bilecik'e katma değer sağlayacaksa en büyük desteği vermeye çalışacağız.”dedi.


“Demokrat  Parti olarak seçimlere katılma kararını açıkladığımızdan itibaren yoğun bir çalışma temposuna girmiş bulunmaktayız. Adaylığımız ve ekibimizin toplumun sevilen ve kabul gören insanlardan olması halkımızdan çok olumlu tepkiler almamıza neden oldu” diyen Balta, konuşmasının başında  bütün aday arkadaşlarına başarılar dileyerek mahalli seçimlerin Bilecik’e hayırlar getirmesini temenni etti.

“HİÇBİR İTTİFAKI İLLET VE ZİLLET OLARAK DÜŞÜNMÜYORUZ”

Demokrat Parti olarak bu mahalli seçimlere bütün Türkiye sathında ve Bilecik’te hiçbir ittifaka bağlı olmadan bağımsız olarak girdiklerini hatırlatan Balta, ülke genel siyaseti hakkında şöyle konuştu:

 “Hiçbir ittifakı da  illet  ve  zillet olarak düşünmüyoruz. Hepsini  demokrasi içerisinde bir araya gelinmiş demokratik çözümler olarak görüyoruz.

“BU YARIŞI KENDİ İMKÂNLARIMIZLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Yalnız burada seçimlerin yıkıcı mali boyutuna değinmek istiyorum. Malum iktidar partisi Devletin tüm imkanları ile ve çok yüksek maliyetlerle bu yarışı sürdürürken bizler maalesef çok kısıtlı imkanlarla ve deyim yerin de ise sadece kendi imkanlarımız ile bu yarışı sürdürmek zorunda kalıyoruz. Devlet, her elektrik faturasında ve herkesten 1.31 TL TRT payı almasına rağmen Devletin televizyonunda kimseye eşit söz hakkı vermiyor ve bizlere hiç vermiyor. Bu bile bu yarışın ne kadar haksız koşullar içerisinde yapıldığının bir göstergesidir.

“ASIL BEKA SORUNU GENÇLERİN GELECEK İÇİN UMUTLARINI YİTİRMESİ”

İşin bir diğer üzücü tarafı, siyaset dilinin iyice seviye kaybetmesi. Demokrasilerde olması gereken çokseslilik, demokratik yarış maalesef iktidar sözcüleri tarafından hain ve bölücü olma noktasına getiriliyor. Bu  nefret söylemini terk etmediğimiz sürece bir arada barış içerisinde  nasıl yaşayacağız. Gençlerimize nasıl örnek olacağız. Zaten bu yüzden yeni kuşaklar maalesef siyasetle ilgilenmeye çok sıcak bakmıyorlar ve gelecek için  gün geçtikçe umutlarını da yitiriyorlar. Birkaç gün evvel bir gazetede okudum, son beş yılda üniversiteden kaydını sildiren öğrenci sayısı 1.115.000. Bunun en büyük sebebi ekonomik zorluklar ve  “ nasıl olsa üniversiteyi bitirsem de iş bulamayacağım ” kaygısı. Bence asıl  BEKA sorunu bu, gençler gelecek için umutlarını yitiriyorlar veya imkanını ve fırsatını bulanlar çareyi yurt dışına gitmekte buluyor. Türkiye, yetkililerinde itiraf ettikleri gibi bir “beyin göçü” ile karşı karşıya.


 

ÜLKENİN YARISININ HAİN VE DÜŞMAN İLAN EDİLDİĞİ  BİR ÜLKEYE YABANCI YATIRIMCI VE YABANCI SERMAYE GELİR Mİ?

Siyaset dilinin kirliliği, bayrak, ezan ve din gibi toplumumuzun çimentosu olan, bizi bir arada tutan milli ve manevi değerlerimiz için de maalesef devam ediyor. Toplum olarak aslında daha önce bu konularda kötü deneyimler geçirdik ve kardeş kavgalarının eşiğinden döndük.

Bakın iktidar partisinin Esenyurt belediye başkanı yaptığı bir konuşmada ne demiş: “ Burayı kaybedersek Kudüs’ü kaybederiz, İslam’ı kaybederiz, Mekke’yi kaybederiz..” Aklın durduğu, sözün bittiği nokta…. sanki iktidar partisinden önce oraları yoktu.. Ey nasipsiz Dinin sahibi Allah (cc) dır.…Senin bu sözün ŞİRK tir, insanı dinden çıkarır.

Peki ülkenin yarısının hain ve düşman ilan edildiği  bir ülkeye yabancı yatırımcı ve yabancı sermaye gelir mi? Hukukun, adaletin, yargının, özgürlüklerin sağlıklı işlemediği, insanların işle, aşla korkutulduğu bir toplumda insanlar mutlu olabilir mi? Siz o ülkede beyin göçünün önüne geçebilirmisiniz ?”

“SİVİL TOPLUM İLE ORTAK AKIL İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Genel değerlendirmelerin ardından Bilecik özeli ile ilgili projelerini açıklayarak konuşmasına devam eden Balta,şu ifadelere yer verdi:

Demokrasiler yerel yönetimlerde başlar. Sivil toplum örgütlerimiz ise yerel yönetimlerin olmazsa olmazıdır. Onlar bizim her zaman halkımızla iletişim kanallarımız olacaktır. Önce dinleyen  olacağız. Buyurgan ve ben yaptım oldu tavrı içinde  olmayacağız. Katılımcı, paylaşan ve değişime duyarlı olacağız.

İletişim, samimiyet ve ortak akıl öncelikli ilkemiz olacaktır.

“UYKUYA YATAN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ UYANDIRACAĞIZ”

En önemli önceliğimiz adeta uykuya yatan inşaat sektörünü uykudan uyandırmak olacaktır. Büyük bir istihdam potansiyeline sahip bu sektörü ayağa kaldırmak için, sektördeki arkadaşlarla ve Mühendis ve Mimar odalarımızla acil toplantılar  yaparak sorunları ve çözümleri masaya yatırmak olacaktır.

“ARAÇ PARK SORUNU İÇİN İÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINILMAYACAK”

Şehir merkezinde adeta kangren haline gelen araç park sorununun çözümü için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır.

“YEŞİL ALANLARDAN KESİNLİKLE TAVİZ VERİLMEYECEK”

Yeni açılacak imar alanlarında, site yapımları teşvik edilecek, sitelerin otopark problemleri eksi kotta çözümlenecek, zemin üstü yeşil alan olarak düzenlenecektir. Sosyal donatılardan ve yeşil alanlardan kesinlikle taviz verilmeyecektir.

“KONUTLARIN ISI VE TEMEL SU YALITIMLARI TİTİZLİKLE TAKİP EDİLECEK”

Konutların ısı yalıtımları ve  temel su  yalıtımları titizlikle takip edilecek, enerji kimlik belgesinde yüksek performans gösteren yapıların belediyemizce düzenlenecek harçlarında oransal indirimler yapılacaktır. Yani müteahhidin yalıtımlarda göstereceği titizlik ve fedakarlık belediyemizce harçlarda indirimler yapılarak ödüllendirilecektir. Böylece daha nitelikli konutların yapımı teşvik edilecektir.

“YÜKSEK KATLI BİNALARIN YAPIMINA İZİN VERİLMEYECEK”

Çok yüksek katlı binaların yapımına izin verilmeyecek. İmar planları hazırlanırken maksimum kat yüksekliği 10 kat ile sınırlandırılacaktır.

MEGA PROJE: KONUTLARDA RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİ

 Yurtdışında hızla gelişen ve ülkemizde de lokal bazı projelerde uygulanan rüzgar ve güneş enerjisinden faydalanma teknolojileri özenle takip edilecek, bu teknolojilerin ilimiz konutlarında kullanılması için belediyemizce her türlü teknik öncülük yapılacaktır. Bu konu  bizim MEGA proje anlamında ençok odaklanacağımız, kafa yoracağımız alan olacaktır.

“ŞEHİR İÇİ ULAŞIM PROBLEMİNE ACİLEN MÜDAHALE EDİLECEK”

Şehir içi ulaşım sorunu yeniden ele alınacak, aksayan noktalara  acilen müdahale edilecektir. Bunu yaparken kazanılmış haklara  kesinlikle zarar verilmeyecektir.

“JEOTERMAL KAYNAKLAR ARAŞTIRILACAK”

Yöremizde varsa Jeotermal kaynaklar araştırılacak, bulunacak kaynaklar Termal sektörüne ve dolayısıyla turizm sektörüne kazandırılacaktır.

“YÖRESEL ÜRÜN GİRİŞİMLERİNE DESTEK VERİLECEK”

İlimizde yöresel ürünlerin daha verimli değerlendirilmesi için gerekirse kooperatifleşme girişimlerine destek verilecektir.

“TURİZM SEKTÖRÜ DAHA ETKİN HALE GELECEK”

 İlimizin tarihi konumunun turizm sektöründe daha etkin kullandırılması için her türlü gayret gösterilecektir. Konu ile ilgili alanında etkin  kuruluş ve firmalarla işbirliği yapılacaktır.

“AKADEMİK KADRO VE ÖĞRENCİLERLE İŞBİRLİKLERİ ARTTIRILACAK”

 Bir üniversite kenti olan  şehrimizin akademik kadro ve öğrencileri ile olan işbirliği karşılıklı görüşmelerle arttırılarak devam ettirilecektir.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL AKTİVİTELERE EKSİZKSİZ DESTEK VERİLECEK”

Sosyal ve kültürel aktivitelere her türlü yardımlar ve destekler belediyemizce eksiksiz sunulacaktır. Yaşlı vatandaşlarımızla engelli çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın il dışı  kültürel gezileri belediyemizce ve ücretsiz olarak tertip edilecektir.

“YÖRESEL KİMLİKLERİMİZ İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK”

İlimizde mevcut bulunan yöresel kimlikli derneklerimizin, yöresel yemeklerinin ve kültürlerinin tanıtımı için yöneticileri ile işbirliği yapılacak, isterlerse Edebalı Türbesi yöresinde mini  tanıtım festivalleri düzenlenecektir. Böylece toplumsal kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma duyguları geliştirilecektir.

“LOKAL SORUNLAR ACİLEN ÇÖZÜLECEK”

 Mahallelerimizde, muhtarlarımızla ve halkımızla gerçekleştireceğimiz toplantılarla lokal sorunlar acilen çözülecektir.

SOSYAL HİZMETLER...

Cenaze ve doğum hizmetlerinde bir aksaklığa kesinlikle  müsade edilmeyecektir.

Sosyal yardım kapsamında ekonomik şartları kötü olan öğrencilerimize gerek belediyemizin imkanlarından, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın katkılarından azami oranda burslar verilerek faydalandırılacaktır.

“ESNAFLARIMIZ BİLİNÇLENDİRİLECEK”

 İlimizin, bir turizm şehri gibi hareket etmesi için esnafımız bilinçlendirilecek ve gerekirse bağlı oldukları esnaf odaları aracılığı ile eğitim  verilmesi sağlanacaktır.

“TEMİZLİK VE BAKIM İŞLERİ EKSİKSİZ SAĞLANACAK”

Camilerimizin temizlik ve bakım işleri belediyemizce eksizsiz sağlanacaktır.

“ALIŞVERİŞLERDE AYRIMCILIK OLMAYACAK”

Belediyemizin esnafımızla yapacağı alışverişlerde ayırımcılık olmayacak. Toplu alımlar herkese açık kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.

“YEREL BASINIMIZ İLE İLİŞKİLERİMİZ TARAFSIZ VE SAMİMİ ŞEKİLDE DEVAM ETTİRİLECEK”

 Yerel basınımızla ilişkilerimiz özgür, tarafsız ve samimi bir şekilde birbirimizi anlıyarak ve dinleyerek devam ettirilecektir.

“EV KADINLARIMIZA ÜCRETSİZ MESLEKİ KURSLAR AÇILACAK”

Belediyemiz öncülüğünde ihtiyaç duyulan alanlarda ev kadınlarımıza yönelik ücretsiz mesleki kurslar açılacaktır.

“BİLECİKSPORUMUZA MADDİ VE MANEVİ DESTEK SUNULACAK”

Bilecikspor’umuzun başarılı olması adına her türlü maddi ve manevi destek sunulacaktır. Unutmayalım ki bizim belediye meclis kadromuzda, bizimde gençlik yıllarımızın unutulmaz üç futbolcusu vardır. Vedat abimiz, Adnan abimiz ve Sami abimiz. Başarının gelmesi için bu ağabeylerimizin fikirlerinden sonuna kadar faydalanacağız.

“GENÇLERİMİZ SPORA TEŞVİK EDİLECEK”

Diğer spor dallarında da belediye olarak gençlerimizin amatör spor yapması sonuna kadar teşvik edilecektir. Kent ormanımızın ve Pelitözü göletimizin amatör sporlar için daha etkin olarak kullanması sağlanacak, yürüyüş yolu bakımları yapılacak, yanlarına bisiklet yolları ilave edilecektir.

“HER ŞEY BİLECİK İÇİN”

 Herşey Bilecik için diyerek, katılımlarınız için basınımıza ve siz değerli dava arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Proje tanıtım programı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

                                                                                                                                            

Editör: TE Bilişim