Sezai Balta’nın İl Başkanı olarak atanması ve yeni yönetimin oluşması ile birlikte sahaya inen Demokrat Parti ziyaretlerine devam ederken, son ziyaretlerini örnek davranış sergileyerek AK Parti ve CHP’ye yaptı.

İlk önce AK Parti il binasında İl Başkanı Fikret Karabıyık'ı makamında ziyaret eden DP İl Başkanı Sezai Balta ve yönetimi yürütecekleri siyasi hareket hakkında görüşlerini bildirdiler.

DP heyetini AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık karşıladı. Yerel ve genel siyaset üzerine görüşlerin paylaşıldığı ziyaret samimi ortamda gerçekleşti. DP'nin köklü bir siyasi geleneğe sahip olduğunu belirten DP İl Başkanı Sezai Balta, güzel ve yapıcı  siyaset yürüteceklerini, yapılan iyi çalışmalarda yapıcı, yanlışlarda ise eleştiren muhalefet anlayışı içerisinde olduklarını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek  Türkiye'de ciddi bir muhalefet eksikliği olduğunu ve iktidarın ilimizdeki çalışmalara imza attığını sözlerini ekledi.

DP’liler, AK Parti ziyaretinin ardından CHP'yi ziyaret etti. DP heyeti CHP İl Başkanı Metin Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan tarafından karşılandı.

Burada yapılan görüşmede ülkenin bulunduğu siyasi durum masaya yatırılırken iktidarın yürüttüğü politikaların yanlışlığına değinildi. Terör konusunda yürütülen yanlışlar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık sisteminin yanlış olduğu ayrıca Başbakan değişikliğinin de yanlış olduğuna değinilirken AK Parti’ye karşılık merkez sağ olarak güçlü bir partinin olmasının altı çizildi.

DP İl Başkanı Sezai Balta, Bilecik’te de, ülke genelinde de yapıcı ve gerekli eleştirileri yapabilen bir parti olacaklarını, Demokrat Parti’ye Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Metin Yaşar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, genelde ve yerelde CHP olarak gerekli çalışmaları ve muhalefeti yapacaklarını dile getirdi.

 

Editör: TE Bilişim