9 Eylül Pazar günü finali yapılan 737. Söğüt şenliklerinde Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyon milletvekili Gültekin Uysal’a protokolde konuşma hakkı verilmemesine DP İl Başkanı Sezai Balta tepki gösterdi.

Konuyla ilgili ““ Konuşma Yapabilmek İçin İktidarınıza ‘Biat ‘ mı Etmemiz Gerekiyordu? ” diyen Başkan Balta gazetemize gönderdiği açıklamasında;

“ 7/8/9/ Eylül tarihlerinde Söğüt İlçemizde yapılan kutlamalara bizlerde siyasi parti olarak Sayın valimizin resmi davetleriyle katılma kararı aldık. Bu arada Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal’da beni arayarak kutlamalara katılacağını belirtti. Bunun üzerine bizlerde gerek teşkilatlarımızdan katılacak ve gerekse Genel Merkez’imizden ve çevre illerden gelecek partililerimizle ile ilgili olarak gerekli müracaatları yaptık. Fakat maalesef Pazar sabahı Genel Başkanımız ve tüm partililerimizle giriş kapılarına geldiğimizde içeriye alınmadık. Görevlilerin hepsi bizi başka kapılara göndererek zorluk çıkartıyordu. Binbir zorlukla içeriye girdik.

Protokol konuşmalarında Sayın Söğüt Belediye Başkanımız, Enerji Bakanımız, Meclis Başkanımız ve BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici bey konuşmasına rağmen DP Genel Başkanımız Sayın Gültekin Uysal’a konuşma hakkı verilmemiştir. Gelen misafirlerin ismi okunurken ve partilerin il ve ilçe başkanlarının ismi okunurken şahsımın ismi maalesef İl başkanı olarak okunmamıştır.

İnsan sormadan edemiyor; orası milletin meydanı ve kürsüsümüdür yoksa iktidarın ve destekcilerinin miting alanımıdır.? Elbette sayın Destici niye konuştu demiyoruz, madem bir genel başkan ve milletvekili olarak konuşmuştur bizim genel başkanımız da aynı vasıfları taşımıyor mu? Şunu bir kere daha hatırlatmak isteriz ki eğer sizlere ‘ biat ‘ edip bunları yapacaksak bizden o ‘biat’ ı hiçbir zaman alamayacaksınız. Kurduğunuz ‘ korku imparatorluğu ’ 72 yıllık bu siyasi misyon için yok hükmündedir. Biz buralara Yassıada ve Zincirbozan duvarlarını yıkarak geldik. Biz mücadelenin ne olduğunu iyi biliriz. Devlet geleneğinin de ne olduğunu çok iyi biliriz. Oraya arabalara doldurup çevre illerden getirdiğiniz ‘yövmiyeli şakşakcılar’ ile orayı da maalesef ‘çadır ruhundan ‘, ‘saray ruhuna’ çevirmişsiniz. Sizinle geldiğimiz yer işte belli : 400 çadırdan 1150 odalı saray.

İnşallah Demokrat’ların iktidarında o ruh aslına rücu edecektir. Demokrat parti bu ülkenin mayasıdır, yoludur, suyudur, çeşmesidir, camisidir, okuludur, ışığıdır, barajıdır… ve şu hiç aklınızdan çıkmasın..

….DEMOKRAT PARTİ MİTİNG MEYDANLARINDA DEĞİL DARAĞACINDA KEFEN GİYENLERİN PARTİSİDİR..

Tüm bu yapılanları sevgili halkımıza saygılarımızla arz ederiz..”

Editör: TE Bilişim