Eski Başbakan Tansu Çiller’in AK Parti’nin İstanbul Yenikapı mitingine gitmesine  Demokrat Parti Bilecik İl Örgütü ‘nün tepkisi çok sert oldu. İl Başkanı Sezai Balta’nın basın açıklamasının ardından partililer duvarda asılı olan ve üzerine siyah bant çektikleri  Çiller’in fotoğrafını indirdi, yırtarak yere attı.

Demokrat Parti İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamayı İl Başkanı Sezai Balta okudu. Eski Başbakan Çiller’i çok sert bir dille eleştiren Balta, 'Sayın Çiller’in yaptığı açıklama, derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet olan tüm dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında yok hükmündedir” dedi.

Balta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bugün buraya Doğru Yol Partimizin eski genel başkanı, eski bakanı ve eski Başbakanı Sn. Tansu Çiller'in AK Parti'nin Yenikapı'da yapmış olduğu mitinge katılarak yaptığı açıklamayla ilgilidir.

Sn.Tansu Çiller orada yaptığı açıklamada "Milli bir şuurla" mitinge katıldığını ve ülkenin çok büyük bir kıskaç altında olduğu şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Bu konuda genel başkanımız sayın Gültekin Uysal ve bizler de sürekli söylüyoruz; kendi BEKA sorunlarını ülkenin beka sorunlarıymış gibi göstermeye çalışanların toplumda ve siyasette hiçbir karşılığı yoktur. Yaptıkları bu destek açıklaması akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır.

Yine Genel Başkanımız Sn.Gültekin Uysal'ın deyişiyle, "kimde ne kadar iman, fikir var, kimde ne kadar inancına, geçmişine, hatıralarına, verilen emeklere sadakat var,kimde ne kadar sebat, sabır, irade var. Bütün bunların kantara çıktığı, ölçüye vurulduğu zamanlardayız..

Sn. Çiller'in yaptığı açıklama, derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet olan tüm dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında yok hükmündedir.

Milli bir şuurla buradayım diyen Sn. Çiller'e insanın sorası geliyor; Sn.Çiller milli şuura hassas olduğunuz kadar DİNİ bir şuura da hassas olsaydınız da sizi siyasete sokan, bakan yapan, daha sonra sizinde genel başkanı ve başbakanı olduğunuz partimizin kurucusu, bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş, Anadolu'nun her karışında emeği ve imzası olan rahmetli Cumhurbaşkan'ımızın kabri başında da 17 Haziran 3. Ölüm sene-i devriyesinde bir Fatiha okuyamazmıydınız?

Ammaaaa.. Demekki DİNİ şuurdan yoksun olanlar *GÜCÜN " karşışında " SECDE " etmekte bir beis görmüyorlarmış.

Ne güzel söylemiş büyüklerimiz: " DAVASI OLANLARIN KAYGISI YOKTUR,...DERE AKAR KUMU KALIR "

Sn. Çiller, sizin ülkeniz için mi yoksa kendi BEKA sorununuz için mi Yenikapı'da olduğunuzu bu MİLLET çok iyi biliyor. Türkiye'yi 'Beka Sendromu ' içine düşürenler, demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili hükmünü birgün tarih mutlaka verecektir. Ve o hüküm verildiğinde tüm Demokratların gönlünden silinmiş olan varlığınızla geçmişe baktığımızda pek çoklarının gittiği yer olan siyaset mezarlığınızda yerinizi alacaksınız.

Ama şu hiç aklınızdan çıkmasın Sn. Çiller: Bedeli idam sehpasında Şehit Başvekilimiz ve iki Bakanımızın kanlarıyla ödenmiş olan 72 yıllık bu şerefli siyasi misyonun "Ulubatlı Hasan'ları" hiç bitmeyecektir Allah'ın izniyle..

Sizi Sn. Genel Başkan'ımız Gültekin Uysal'ın sözleriyle yolcu edelim:

"NAMUZSUZLARLA KAZANACAĞIMA, NAMUSLU İNSANLARLA KAYBETMEYE VE SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEYE RAZIYIM."

İl Başkanı Sezai Balta’nın açıklamasının ardından partililer üzerine siyah bant çektikleri eski Başbakan Tansu Çiller’in ve Mehmet Ağar’ın duvarda asılı fotoğraflarını indirmelerinin ardından yırtarak yere attılar. Öfkeli partililer, Çiller’in ve Ağar’ın partilerine ihanet ettiklerini dile getirdiler. 

+

Editör: TE Bilişim