Demokrat Parti Bilecik 4.olağan il kongresi büyük katılımla gerçekleşti. Demokrat Parti il başkanı Sezai Balta tek aday olarak girdiği kongrede yeniden başkan seçildi.

Demokrat Parti 4.Olağan kongresi 13 Kasım Pazar günü Belediye Kültür sitesinde Genel başkan Gültekin Uysal’ın katımı ile gerçekleşti. Kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının ardından divan heyeti oluşturuldu. Çevre illerden DP il başkanları ve eski Bilecik belediye başkanı Mustafa Cinoğlu’nun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve üyelerin katıldı.

Demokrat Parti il başkanı Sezai Balta İl Kongresinde yaptığı konuşmada Mustafa Kemal’in Afyon’dan başlattığı taarruza vurgu yaparak kıratımızın yeniden şahlanışı inşallah Afyon’umuzun yiğit evladı, Gültekin Uysal ile başlatacağız diyerek konuşmasında şunları aktardı:

Kongremizin ilimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Sayın genel başkanım göreve geldiğimden ve il kongremizi yapma hazırlıklarına başladığımızdan itibaren birlikte çalışmak için görev teklif ettiğim arkadaşlarıma önceden de şunu söyledim. Arkadaşlar sizi ballı, börekli sofralara değil sizi çileğe davet ediyorum. Çünkü bizim davamız bize bu emaneti edenlerin, bu ülkeye yaptıkları hizmetlerin karşılığını yassı adada idam edilerek, canlarıyla ve kanlarıyla ödedikleri kutsal davanın adıdır. Bu yolculuk Yarım bıraktırılan hizmetler için çıkacağımız çileli yolculuğun adıdır. Bu ülkeye yapacağımız her hizmet öncelikle aziz şehitlerimizin ruhlarını rahatlatacak, yapacağımız yanlışlar ve hatalar onların ruhlarını incitecektir. Bakanlar kurulu toplantısı için salona girdiğinde, günlerdir doğuda ve güneydoğuda yağmur yağmadığı için gözüne uykular girmeyen bu yüzdende arkadaşlarına selam vermeyi unutacak kadar dalgın olan şehit başvekil az sonra telefon çalıp Diyarbakır’da yağmurun başladığı müjdesini veren vali beyin sesini duyduğunda adeta çocuklar gibi sevinecek ve hemen bakan arkadaşlarına  çay söyleyecektir. Çünkü o Aydın’ın çakırbeyli çiftliğinden gelmiştir toprağı ve yağmuru çok iyi bilir ve yağmursuzluğunda çünkü o Cumhuriyetimizin kurucusu atamızın emanetidir. Yapacağımız iş atamızın gösterdiği hedeflere kilitlenmek ve  onun tanımıyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Ülke yönetimine geldikleri 1950 yılında çok partili hayata geçilmiştir ama bu ülkenin yalnızda 35 bin köyünden sadece 13 köyünde elektrik vardır.Çile yolculuğu kervanına 1955 yılında  31 yaşında DSİ Genel müdürü olarak Ispartalı çoban sülüde katılır o artık şehit başvekilin su müdürüdür.Ada topraktan gelmiştir.Yoksulluğun ve fukaralığın ne olduğunu çok iyi bilir.
Rahmetli cumhurbaşkanımızın şu dediklerini hiç unutmam biz henüz tanesi dolmamış kurumuş başakların arkasından geliyoruz.Bu başaklar kurumamalıydı.ona su lazımdı.Ve bizim kavgamız bozkır ile yeşilin kavgasıydı.Bozkırı yeşile çevirmeliydik.Kanal açacaktık,baraj yapacaktık,tarlaları sulayacaktık,ışık takacaktık medeniyete ulaşacaktık.1965 yılında 41 yaşında başbakan olduğunda ülkenin sadece 300 köyünde elektrik vardı 1965-1971 dönemi ülkenin siyasi özgürlüklerinin tam anlamıyla kullanıldığı  ve aynı zamanda ekonomide büyüme hızı %5 enflasyon ile cumhuriyet tarihimizin en başarılı kalkınma dönemlerinden biridir.Menderesler ve Demireller dönemi Türkiye’nin elektrik, yol, su probleminin yani kısaca alt yapının çözüldüğü ve sarı öküzü traktöre çevirdiği yıllardır.Buna rağmen Türkiye 12 Mart 1971 müdahalesi  ve 12 Eylül 1980 askeri darbesine muhatap olmaktan kurtulamamıştır.Ve 1983 yıllara geldiğimizde Özallı yılları tanımıştır ülkemiz Özallı yıllar bilgisayarı tanıma,ihracatı öğrenme,Orta Asya da unuttuğumuz  soydaşlarımıza yeniden keşfetme ve rahatlıkla cebimizde döviz taşıyabilme ve düşünce özgürlüklerinin anlamsız engellerinden kurtulma dönemidir.O aynı zamanda cumhurbaşkanı oldum diye namazımı terk edeceğim  diyecek kadarda halkın  dindar cumhurbaşkanıdır.


Tekrar bunlar hatırlansın istedim ki  70 yıldır milletimizin sinesinden kopup gelen  ve Anadolu’nun her karış toprağına karışmış olan bu tarihi misyon ve onun siyasal temsili olan Demokrat Parti tombaladan çıkmış bir siyasal hareket değildir.Bu harekete omuz vermek isteyen ve  atamızın emaneti demokratik ve laik cumhuriyete inanmış herkese kapılarımız açıktır.Ve şu da bilinsin ki  kamuoyunda bazılarının yanlış anlaşılmalarına sebep olacak şekilde  kıratımız  bütün işini gücünü bırakmış  kendine süvari arıyor değildir.Bu davanın süvarisi vardır oda Afyon’umuzun  bağrından çıkmış genç eğitimli cesur kararlı yiğit evladı Gültekin Uysal’dır.Ve bilinsin ki demokrat parti genel başkanlığı kimseye lütuf makamı değildir.Bizler zafere inanıyorsak,Ulubat’lı Hasan’lar olmak zorundayız.Çünkü Fatih’leri Fatih yapan Ulubat’lı Hasan’lardır.Kurtuluş savaşımızda  nasıl büyük önderimiz  Mustafa Kemal Büyük Taarruzu Afyon’dan başlattıysa  kıratımızın yeniden şahlanışı inşallah Afyon’umuzun yiğit evladı, Gültekin Uysal ile başlamıştır.Davası olanın kaygısı olmaz  diyorum saygı ve saygı ile selamlıyorum ve hepiniz Allaha emanet olun diyorum.”

 Bilecik İl Kongresinde tek liste ile seçime giren Balta tekrardan il başkanı seçildi.

Sezai BALTA il Başkanı
ASIL

Ali ÜNAL,M. Erkan BELER,Ali PAMUKÇU,İsmail CİNOĞLU,Aliye SELVİLER,Vedat ÖZBEY,Hayati ÖZ,Destan KARAÇAY,Seda SELVİLER KARAKAŞ,Birsen OKATAN,H. Sami ERÇİN,Ali BEDEL,Adnan    GÜL,Fazlı ATEŞ,Recep GÜNGÖR,Engin ARAL,Engin ERGİN,Yaşar ŞENCAN,Kemal           ARIKAN,Osman GENÇ,Nazmiye FİLİZ,Osman YOLDAŞ

YEDEK

İsmail ÖZBEY,Gürbüz BULUT,Necla DURMAZ,Kayhan ÖZKURT,Cevad EVREN,Yakup GÜNEY,Selahattin ÖNER,Ömer ANAMUR,Mustafa ÇAY,Ali    İNAL,Ahmet KÖSE,Celalettin TETİK,Oktay USLU,Tuncer SAKA,Halil KAYA

İL DİSİPLİN KURULU

Ekrem ŞAHAN,Hüseyin GÖRELİ,Mehmet BALTA,Haşan CİHAN,Yaşar BELER,Bülent KUŞ,Ekrem DAHİL,Enver GÜNEY,Sevim YILDIRIM,Basri SARIGÜL,Nigar BİLGİN

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

Sezai BALTA,Ali ÜNAL,M. Erkan BELER,Emin ULUYOL,Mehmet TOPÇU,Arif KARAOĞLU

 

Editör: TE Bilişim