Bilecik Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısında görüşülen benzinlik yerine ilişkin gündem maddesi Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından veto edilirken, Meclis’te red, çekimser ve kabul oyu yönünde oy kullanan CHP’li Belediye Meclis üyeleri partiye çağırıldı.

Bilecik Belediyesi geçtiğimiz Şubat ayı Meclisi’nde gündeme gelen benzinlik yerine ilişkin İmar Komisyonu’ndan “red” kararı gelmesi ve Komisyon Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın çekimser oy kullanması sonucu, benzinlik yeri ile ilgili gündem maddesi AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri ile bir CHP’li Meclis üyesinin oyu ile 10 kabul, 3 red ve Belediye Başkanı Semih Şahin ile başvuru sahibi Serhat Subaşı ile akrabalığı olduğu için CHP Meclis üyesi Melek Mızrak Subaşı’nın yanısıra birçok CHP ve İYİ Partili üyenin 12 çekimser oyuna karşın kabul görmüştü.

Benzinlik başvurusunda bulunan kişilerden bir tanesinin CHP’ye yakınlığı, diğerinin AK Parti’ye yakınlığı ile bilinmesine rağmen Meclis’teki oylamada Millet İttifakı demokrasi örneği göstermiş, CHP’ye yakınlığı ile bilinen Serhat Subaşı’nın başvurusu reddedilirken, AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Berrin Yıldırım’a ait arsaya benzinlik ruhsat hakkı verilmesi kabul görmüştü.

Başkan veto etti

Yaşanan bu süreçten sonra konu kamuoyunda çok tartışılırken, Bilecik’te gündem oldu. Tartışmaların yaşandığı ve işin çıkmaza girdiği benzinlik yeri ile ilgili İmar Komisyonu ve Meclis kararını Belediye Başkanı Semih Şahin’in veto ederek ilgili gündem maddesinin Mart ayında yeniden Meclis’e geleceği öğrenildi.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in ilgili maddeyi aradan geçen süre zarfında veto ettiği ve ilgili maddenin Mart ayı Belediye Meclisi’nde yeniden görüşüleceği öğrenildi.

Telefonda küfür iddiası

Diğer yandan Şubat ayı Meclisi’nde çekimser oy kullanan CHP’li Meclis üyelerinin bazılarının benzinlik yerine “red” verilen tarafın yakınlarınca telefon ile aranarak ağır ithamlarda bulunularak küfür edildiği gelen iddialar arasında yerini aldı.

CHP Meclis üyeleri partiye çağırıldı

Kamuoyu tarafından merak edilen benzinlik yeri başvurusunun Başkan Şahin tarafından veto edilmesi sonrası Şubat ayı Meclisi’nde ilgili maddeye gerek çekimser olarak, gerek red oyu ve gerekse de kabul oyu veren Cumhuriyet Halk Partisi grubunun önceki gün İl Başkanı Metin Yaşar öncülüğünde parti binasında biraraya geldiği ve konuya ilişkin geniş çaplı bir değerlendirmenin yapıldığı öğrenildi.

Diğer yandan Belediye Başkanı Semih Şahin’in il dışında olduğu için bu toplantıya katılamadığı öğrenildi.

Demokrasi örneği havada mı kalacak?

Şimdi kamuoyunda merak edilen ise CHP’de yapılan bu toplantı sonrası grup kararı alınıp alınmayacağı ve Meclis üyelerinin Mart ayı Belediye Meclis toplantısında bu konuya ilişkin ne gibi bir tavır takınacağı ayrıca gösterdikleri demokrasi örneğinin havada kalıp kalmayacağı merak ediliyor?

Editör: TE Bilişim