Geçen Salı gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Devlet Demir Yollarını temsilen 1. Bölge Müdür Vekili Nihat Aslan katıldı.
 Toplantıda, çalışmalarla ilgili bilgi verme sırası Demiryollarına geldiğinde vekil Aslan; “Çalışmalarımız devam ediyor” dedi ve kürsüde söz almadı. Aslan, açıklamasının ardından toplantıdan ayrıldı. Önceki koordinasyon kurulu toplantılarında YHT çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgiler veren Demiryollarının yılın ilk toplantısındaki bu tutumu şaşkınlıkla karşılandı.

Demiryolları sunum gerçekleştirmeyince, Bilecik halkının çok merak ettiği bazı sorular da cevapsız kaldı. “Yapımı duran ve yeniden ihale edileceği konuşulan Bilecik Garında son durum ne?”, “Hızlı trenin gecikmesinin en büyük sebebi olan Vezirhan’daki 26 no’lu tünelin yarım kalan delme çalışmaları hangi noktada?”, “Geçici varyant hattının ne kadarı tamamlandı?”, “29 Ekim, 31 Aralık, 14 Şubat ve şimdi de 2014 Mart olarak açıklanan deneme sürüşü başlama tarihinde yeni bir gecikme var mı?”, “Bilecik halkı hızlı trene el mi sallayacak?” gibi sorular cevaplarını beklerken, demiryollarının yapmadığı açıklama toplantı sonunda Vali Akpınar’dan geldi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Akpınar, hızlı trenin er yada geç hizmete gireceğini, gecikmelerin önemli olmadığını söyledi. “Sanki daha önce hızlı tren mi vardı?” diyen Akpınar, yeni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte hızlı tren şantiyelerini gezdiklerini söyledi ve müteahhit firmaların projeyi Mart sonuna yetiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Bu yılın ortalarında treni görmeye başlayacağımızı söyleyen Akpınar, Bilecik garıyla ilgili olarak da “Biraz gecikmeli olsa da, o da yapılacak” açıklamasını yaptı.  Akpınar, “Tren hangi gün hizmete girecekse ben şahsen o günü hasretle bekliyorum. Hangi gün başlarsa aslında geç değildir, o gün önemli ve güzel bir gündür. İnşallah en yakın zamanda açılır” sözleriyle açıklamasına son verdi.

 

Editör: TE Bilişim