Cafer Elmas

CHP Bilecik Merkez İlçe Olağanüstü Kongresi kinci kez gerçekleşti. İptal edilen ilk seçimin ardından ikinci seçimin galibi yine Gültekin Çalışkan oldu. Daha önce 2 oy farkla kazandığı seçimi bu sefer 77 oy alarak, 9 oy farkla kazanan Çalışkan  CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı seçildi.

Sedat Bayan delegelerin 68’inin oyunu alarak girdiği yarışta ikinci olurken 1 oyda geçersiz sayıldı.  Seven Pasajı’nda bulunan CHP Merkez İlçe Bürosu’nda gerçekleşen kongreye  delegeler geçen ay olduğu gibi yine yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede seçimler blok liste yöntemiyle gerçekleşti. Saat 11.00’de başlayan kongrede oy verme işlemi 11.30’dan 17.00’ye kadar devam etti. Kongrede 164 delegenin 142’i oy kullandı. 1 oyun geçersiz olduğu seçimde 22 ve 23’üncü dönem Milletvekili Yaşar Tüzün ve istifa eden eski Merkez İlçe Başkanı Muhittin Demirci’nin desteklediği öğrenilen Gültekin Çalışkan, 77 oy aldı ve il başkanının desteklediği 68 oy alan Sedat Bayam’ı 9 oy farkla geçerek yeni CHP Bilecik Merkez İlçe Balkanı oldu.

İl başkanına karşı Genel Merkez’e ismi verilen ve aday olan Sedat Bayam’ın karşısına, il başkanına muhalefet güçleri tarafından çıkarılan aday Gültekin Çalışkan, kıran kırana geçen seçimi 9 oy ile kazandı. Seçimi Gültekin Çalışkan’ın kazanması ile yeni CHP Bilecik Merkez İlçe Yönetim Kurulu Asil üyeleri de şu şekilde oluştu: Sevdiye Aydın, Faruk Çeker, Semiha Doma, Taşkın Deniz, Bilal Hacıoğlu, Meriç Kaya, Zafer Kurnaz, Nurettin Kuş, Abdullah Olcay, Erol Öztürk, İsmail Şahin, Yasemin Şat,Tuğba öksüz Yılmaz  ve İffet Tezgeç. Sedat Bayam ise, Tahir Atasoy, Sedat Avcı, İlyas Dirik, Zübeyde Eken Akarkarasu, Ercan Garip, Ruhi Karakuş, Neşe Kovalak, Müjdat Gürsel Örs, Cengiz Özer, Hatice Potur, Sabri Yandım,Hatice Uysal,Sadık Demir ve Resmiye Yılmaz.

Seçim sonunda kısa bir açıklama yapan yeni CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, iptal edilen seçimleri bu safer fark atarak kazandığını söyledi ve kendine oy veren vermeyen tüm delegelere teşekkür etti. Seçimi kazanmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getiren Çalışkan, “Durmadan, usanmadan, diğer arkadaşlarla birlikte, partiyi yerelde ve genelde iktidara taşıyacağımıza inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim