Kıymet Aslan

                Engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi amacıyla örnek uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Toplumumuzun önemli bir parçasını oluşturan engelli, yaşlı, hamile vatandaşların yaşamlarının kolaylaştırılması amacıyla bir takım değişikliklerle engellilere ve yaşlılara hizmet verecek şekilde yeni düzenlemeler arasında bina girişlerine Engelli Rampası, Engelli Hizmet Birimi adı altında bekleme salonu yapıldı.


                Ayrıca asansör üzerinde bulunan düğmelere Braille alfabesi dizayn edilerek Görme engellilerin asansörü kullanım kolaylığı imkânı sağlanıyor.

                Bilecik Defterdarlığı Binası girişine engellilerin güvenle giriş çıkışının sağlanması için korkuluklar yerleştirildi.

                Böylece, binada yapılan bu düzenlemeler sayesinde ulaşım hizmetlerinde ulaşılabilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler değil hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler, çocuklar, bebek arabalılar, çok uzun veya çok kısa boylu kişiler için büyük önem taşıyan bir hizmetle engelle mücadele başlatılmış olduğu görüldü.


                Binada engelli giriş çıkışlarını kolaylaştıracak çalışmaların yanı sıra hizmetlerin de daha kaliteli verilmesi sağlanması hedefleniyor.

                Bina girişine Engelli Hizmet Birimi oluşturularak yaşlı yada engelli odada dinlenirken ilgili birim güvenlik tarafından çağrılarak Bilecik Defterdarlığı'nda iş ve işlemleri bulunan engelli ve yaşlı vatandaşların her hangi bir sıkıntı yaşamadan bu birimlere ulaşarak, işini rahatlıkla yapılması sağlanacak.

                Bilecik Defterdarlığındaki engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak bu uygulamanın diğer kurumlar içinde örnek olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim