Gamze Elmas

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım genel seçimlerine 1 hafta kala Bilecik’e gelerek Osmaneli, Bilecik merkez ve Bozüyük’te 3 ayrı mitinge gerçekleştirdi. CHP Merkez İlçe Başkanlığının bulunduğu Seven Çarşısı önünde gerçekleşen Bilecik mitinginde, kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, seçmene önümüzdeki dönem için vaatlerini yineledi.


Hükümetin 13 yıllık iktidarı süresinde ülke için ve dışında yapılan politik yanlışlıklara değinen Kılıçdaroğlu, “Bizim dönemimizde her evde huzur olacak” dedi. Eğitim’den ekonomiye, ülkeyi ayağa kaldıracak vaatlerini dile getiren Kılıçdaroğlu, asgari ücretin net 1500 lira olacağını, taşeron işçisinin devlet kadrolarına alınacağını söyledi ve “13 yıl falan istemiyorum. 4 yıl yetki verin, bu ülke adam gibi nasıl yönetilirmiş onlara göstereyim” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Bilecik mitinginde halka şöyle seslendi:

“1 Kasım’da sandığa giderken düşünün.  Elinizi vicdanınıza koyun”

Artık hepimizin düşünmesi lazım. Ben sizden bir şey istiyorum. 1 Kasım’da sandığa giderken düşünün.  Elinizi vicdanınıza koyun ve ona göre oy kullanın. Siyaset farklı bir şeydir. Ama bugün geldiğimiz nokta farklı bir noktadır. Sizin taşıdığınız kaygıları ben de taşıyorum. Sadece ben değil, bütün Avrupa taşıyor. “Türkiye nereye gidiyor” diye bize soru soruyorlar. Evet, Türkiye nereye gidiyor? Hiç kimsenin yaşam tarzıyla uğraşmam ve doğru bulmam. Hiç kimsenin inancıyla uğraşmam ve doğru da bulmam. Hiç kimsenin kimliğiyle uğraşmam ve bunu doğru da bulmam. Benim inancım, benim terbiyem, benim ahlakım; insan, Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır, nokta. Bu kadar basit.


“Asgari ücreti net 1500 lira yapacağız”

7 Haziran öncesi bir seçim bildirgesi hazırladık. Kamuoyuna açıkladık. Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik. Asgari ücreti net 1500 lira yapacağız dedik. Kamuda çalışan 800 bin taşeron işçisine kadro vereceğiz dedik. Çalışıyorlar zaten, niye kadro vermiyorsunuz? Devlete yük olurmuş… Yahu, vatandaş devlete yük olur mu arkadaşlar? Devleti devlet yapan vatandaş değil mi? kendi vatandaşını yük olarak gören bir siyasi anlayış olabilir mi? kaldı ki hiçbir yükü de yok. Zaten parasını veriyorsun. Kime veriyorsun? Taşerona veriyorsun, taşeron de işçiye ödüyor. Ben de diyorum ki taşeron çıksın aradan, işçiye öde kardeşim. Niye taşerona ayrıca para veriyorsun? Bu kadar basit.

“Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır”

Asgari ücreti net 1.500 TL yapacağız. Bizim için kıyameti kopardılar vay efendim bu nasıl olur, işverenlere şikayet ettiler bizi, şimdi onlarda tıpış tıpış diyorlar ki, “asgari ücret 1.300 lira olacak” Niye 1.500 olmuyor? Asgari ücretin kaç lira olduğunu bilmiyorlar vallahi bilmiyorlar, net rakamı benden öğrendiler, çünkü dünyadan haberleri yok. Sizlerden bir şeyi sakın unutmamanızı istiyorum.


1 Kasım’da sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız tatil geldi ben oy vermesem bir şey olmaz, oy vermesek bir şey olmaz diye sakın düşünmeyin 1 oyunuz altın değerindedir, ülkenin geleceğine ve demokrasiye katkı yapacaksınız en önemli oydur. İki şunu sakın unutmayın, Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Üç size güveniyorum, size inanıyorum, size güveniyorum, sizin için çalışacağım, sizin için üreteceğim, sizin için alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Bilecik mitinglerinde; Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. sıra milletvekili adayı Hüseyin Elmas, CHP İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Parti Meclisi Üyesi Didem Gültekin, Vezirhan belediye Başkanı Mehmet Duymuş, eski milletvekillerinden Tayfur Ün, eski il Başkanı Çağatay Karaahmet eşlik etti. 



Editör: TE Bilişim