Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, CHP’nin ‘Merkez Ülke Türkiye’ projesini eleştirerek, ‘Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 15 sene önce bunun kitabını yazdı’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bozüyük ve Pazaryeri’ni  ziyaret etti. Bilecik programı içerisinde ilk olarak Bozüyük’e gelen Avcı, Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul inşaatında incelemelerde bulundu. Avcı, incelemelerin ardından Ak Parti Bozüyük Seçim Koordinasyon Merkezi’nde partililerle buluştu.

Burada partililere seslenen Avcı, muhalefete yüklendi. Muhalefet partilerin birbiri ile dayanışma içerisinde olduğunu söyleyen Avcı, ‘Dikkat edin muhalefet MHP'siyle, CHP'siyle, paraleliyle, HDP'siyle tam bir dayanışma halinde, birbirlerini ayağına basmadan sürekli Ak Parti'yle uğraşmaya çalışıyorlar.’ dedi.

Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ‘Merkez Ülke Türkiye’ projesini daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu’nın kitabında yer aldığını ifade eden Avcı, ‘Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 15 sene önce bunun kitabını yazdı. Stratejik derinlik kitabını açıp söyle bir karıştırmışlar da, o kadar karıştırmışlar.

Bunun teorisini bu adam yaptı, merkez ülke tabirini ilk kullanan akademisyen olarak bunun tahlilini yapan, analizini yapan ve sonra pratiğini yapan önce dışişleri bakanı olarak, şimdi de Başbakan olarak pratiğini yapan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu orada.’ dedi.

Avcı, partililere seslendikten sonra Bozüyüklü esnafları ziyaret etti. Bakan Avcı, esnaf ziyaretlerinin ardından Bozüyük Atatürk İlkokulun’daki "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nın açılışını gerçekleştirdi. Öğrencilerin hazırladığı sergiyi gezen Avcı, burada öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

Bozüyük ziyaretinin ardından memleketi Pazaryeri’ne geçen Avcı, Pazaryeri Belediyesini ziyaret etti ve çay bahçesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Pazaryeri Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nde hemşerilerine seslenen Avcı, 7 Haziran seçimlerinde ilk defa oy kullanacak olan seçmenlerin Ak Parti ilk olarak iktidara geldiği yıllarda çocuk olduklarını belirterek, ‘
2002’den önce nasıl bir Türkiye olduğunu hatırlamayabilirler. Hep böyleydi zannediyorlar. Bu yollar hep vardı zannediyorlar. Bu trenler hep böyle hızlı çalışıyordu zannediyorlar” dedi.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim