29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yürüyüş düzenlemek için oluşturulan tertip komitesi yürüyüş izni için valiliğe başvurdu. Komite, 3 yıldır yapılan yürüyüşü bu sene ‘Demokrasi ve Cumhuriyet’ adı altında yapacak.

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen ve gelenek hale dönüşen fener alayı için bu sene de tertip komitesi kurularak Valiliğe başvuru yapıldı. 3 yıldır fener alayı adı altında yapılan yürüyüşün bu sene ‘Demokrasi ve Cumhuriyet’ adı altında yapılacağı bildirildi. 29 Ekim Cumartesi günü otogarın karşısında başlayacak olan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.

Yürüyüş için oluşturulan tertip komitesi üyelerinden Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Oluşturduğumuz bu tertip komitesi 29 Ekim 2016 cumartesi günü saat 18.00’de otogarın karşısında toplanarak müftülük,  emniyet binası ile Ziraat Bankası önünden Atatürk Anıtı’na yürüyeceğiz.

Bu her sene yürüdüğümüz güzergahtır. Bu çerçevede bütün halkımızı bu yürüyüşe davet ediyoruz. Yürüyüşümüzün adını “Demokrasi  ve Cumhuriyet” koyduk. Çünkü 15 Temmuzda gerici bir FETÖ darbesiyle karşılaşan ama bunun altından ordusuyla milletiyle el ele kalkabilen bir Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndaki önemi iyice artmış, hem demokrasi hem cumhuriyet vurgusu yapmak için de adını böyle koyduk.

Bütün Atatürkçü, cumhuriyetçi, vatanseverlere sesleniyorum. Bayrağını alan Edebali Stadyumu’nun önünde yürüyemeyen yaşlılarımız yol güzergahından katılarak mutlaka ve mutlaka Cumhuriyet Meydanı’na Atatürk Anıtı’na gelecekler. Herkesi davet ediyoruz. “Sen gelmezsen bir eksiğiz.”diye bir slogan var. Bunu özellikle vurgulamak istiyoruz.Değerli dostlarımıza biz kucağımızı açtık.Katılımı bekliyoruz.Bu bir fener alayı; bayrağıyla, feneriyle, coşkusuyla ortak sloganlarıyla hem cumhuriyetimize hem demokrasimize sahip çıktığımızı Atatürkçü çizgiden ödün vermeyeceğimizi bütün dünyaya duyurmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim