Cafer Elmas

Mağdur işletme sahibi Öncel Gül, kiracısı olduğu Belediye dükkanının Danıştay’da mahkemesi devam etmesine rağmen yeniden ihaleye çıkarılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Bilecik Belediyesi elinde bulunan dükkanları dün ihale ile kiraya çıkardı. Bunlardan biride Gazipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki büfe.

Burayı Öncel Gül adındaki bir vatandaş işletiyordu. Ne varki Bilecik Belediyesi bu dükkan için yeni kira sözleşmesi yapmadı.  Ve tahliye davası açtı. Bu durum karşısında Gül, Eskişehir İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdı.

Ardından Belediye 11 milyar ecrimisil bedeli çıkardı bunu da Eskişehir İdare Mahkemesi’ne götüren ve yürütmeyi durdurma kararı aldıran Gül, bu dükkanı bu sefer Valilik kanalı ile fuzuli şagil gerekçesi ile polis nezaretinde boşalttırdı. Bu durumunda Eskişehir İdare Mahkemesi’ne götüren Öncel Gül, Bursa İdare Mahkemesi’ne havale edilen davayı kaybetti. Bu sefer davayı Danıştay’a gönderdi. Bununla birlikte iki ayrı davanın devam ettiği ve Danıştay’dan daha sonucu belli olmayan dükkanın Belediye tarafından ihale edilmesinin yanlış olduğunu belirten Gül, Belediye’ye yazılı müracaat ettiğini ve dilekçe verdiğini fakat dilekçesine cevap alamadığını ifade ederek, Belediye avukatına durumu ilettiğini ve avukatın bu şekildeki dükkanları ihale ile yeniden kiralayabildiklerini hukuki bir sorunun yaşanmadığını söylediğini belirtti.
Editör: TE Bilişim