Siyasi partiler, 7 Haziran Genel Seçimi’nde milletvekili adayı olarak gösterecekleri isimleri bugün en geç saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kurulu’na verecek. CHP’nin adaylarını 1’inci sıra Yaşar Tüzün, 2’nci sıra Av. Çağatay Karaahmet olarak belirlemesinin ardından, kamuoyunun merakla beklediği AK Parti ve MHP milletvekili adayları bugün belli olacak. İsimlerin açıklanmasına saatler kala, siyasi kulislerde ise hareketlilik yaşanıyor. İddialara göre AK Parti’nin Bilecik 1’inci sıra Milletvekili adayı Ramazan Kurtulmuş, 2’nci sıra adayı ise Halil Eldemir olacak.

Bilecik kamuoyu aday gösterilecek isimleri merakla beklerken, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da “Başkentçi” isimli bir kullanıcı tüm Türkiye’de aday gösterilecek isimleri bir bir açıkladı. Bir anda ülke gündemine düşen paylaşımların ardından, iddiaları sorduğumuz AK Partili üst düzey siyasiler, Kurtulmuş ve Eldemir’in ilk iki sırada olduğunu doğrularken, sıralama konusunda ise henüz bir kesinleşme olmadığını ifade ettiler.

Hatırlanacağı gibi Ak Parti’den Hasan Kan, Osman Güneş, Halil Eldemir, Hüsnü Bayrakçı, Muharrem Kılıçaslan, Ahmet Yaprak, Üzeyir Yıldırım, Hatice Enginar, Ramazan Kurtulmuş, Serhat Karakoyun ve Hayriye Zümrüt Demir aday adayı olmuş ve bu isimlerden Ramazan Kurtulmuş, Halil Eldemir, Hüsnü Bayrakçı, Muharrem Kılıçaslan ve Ahmet Yaprak öne çıkmıştı. Sonuçların açıklanmasına saatler kala 7 yıl il başkanlığı görevini yürüten Ramazan Kurtulmuş’un, 1’inci sıra adaylığı için en kuvvetli isim olduğu iddia ediliyor.

Kamuoyunda 1’inci sıradan aday gösterileceği düşünülen, temayül yoklaması ve anketlerde üst sıralarda çıktığı iddia edilen Garanti Bankası Bilecik Şubesi Müdürü Hüsnü Bayrakçı’nın ise, farklı gelişmeler yaşandığı için aday olamayacağı gelen iddialar arasında.

MHP için ortaya atılan iddia ise sürpriz olmadı. Partinin Bilecik’te 1’inci sıra adayının Bahattin Şeker olacağını iddia eden ‘Başkentçi’, 2’inci sıra için isim vermedi. Bilindiği gibi Bahattin Şeker, Hüseyin Arabacı, Hüseyin Şensoy, İsmail Çırak ve Murat Köftecioğlu MHP’den aday adayı olmuştu. Gazetemizin daha önce de yazdığı gibi, Bahattin Şeker’in 1’inci sıradan aday olmasına ve Bilecik merkezde ciddi oy potansiyeli bulunan Hüseyin Şensoy’u 2’nci sıradan aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

Dananın kuyruğu bugün kopacak. Bu iddiaların doğru olup olmadığı yapılacak resmi açıklamalarla belli olacak ve 2 ay sürecek kıyasıya yarış tam anlamıyla bugün başlayacak.

 

Editör: TE Bilişim