Bilecik Valiliği'nin 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin yol tarafındaki TSO ile Polisevi arasındaki yaklaşık 40 bin metrekarelik alana talip olmasının ardından, 1. OSB bugün konuyu karara bağlamak amacıyla olağanüstü Genel Kurula gidiyor.


İlk defa gazetemizin kamuoyuna duyurduğu Valilik, Adliye ve Emniyet Müdürlükleri yeni hizmet binalarının taşınmasının hedeflendiği proje geçtiğimiz haftalarda Bilecik gündeminden düşmedi.

Vali Süleyman Elban, haberimize ilişkin yaptığı açıklamada şehrin merkezde sıkıştığını hayalinin sanayi ile kurumları birleştirip şehir merkezinin bu alana taşınması olduğunu ve bu kapsamda 1. OSB’nin olağanüstü Genel Kurul’un da sanayicilerin duyarlı davranacağı ve oylamada olumlu karar çıkacağına inandığını söylemişti.

Vali Elban, sanayi ile şehri bütünleştirmeyi hedeflediklerini,  1. OSB ile  yapılaşmayı 2. ve kurmayı planladıkları  3. OSB ile üniversite  ve eğitim alanlarını birleştirerek Avrupa şehri gibi modern bir  şehir amaçladıklarını bu kapsamda da  eski Adliye ve Valilik ek binasını yıkarak Bilecik merkezini rahatlatmayı  ve meydan yapmayı düşündüklerini  aktarmıştı.


Vali Süleyman Elban'ın bu projeye bazı sanayicilerin sıcak baktığı, bazı sanayicilerin ise sıcak bakmadığı için 1. OSB bandı içerisinde yaralan bu yerin başka bir gayrimenkul ile takas edilerek Hazine adına devri hususunun görüşülmesi için OSB Yönetimi’nin olağanüstü Genel Kurula gideceği ve buradan çıkacak sonuç neticesinde projenin hayata geçirileceği belirtildi.


Bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz günlerde yeni yatırımını tanıtmak için yaptığı basın toplantısında 1. OSB'nin bu proje için olağanüstü Genel Kurula gitmesi hakkında görüşlerini  açıklayan Arslan Alüminyum Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan, projeye sert çıkarak kabul etmediğini belirtmiş, “benim tesislerden birkaç oyum var onu kullanacağım, OSB ne der, verir, vermez, verse de bu işin yapılacağını sanmıyorum, OSB kanun tanımıyorsa yapacak birşey yok, ben bu işe karşıyım bu iş silah zoruyla olmaz” şeklinde görüş belirtmişti.


Bu gelişmelerin ardından şimdi gözler 23 Ocak Pazartesi günü yapılacak 1. OSB olağanüstü Genel Kurul toplantısına çevrildi.


1. OSB bandı içerisinde yaralan bu yerin başka bir gayrimenkul ile takas edilerek Hazine adına devri hususunun görüşülmesi için 23.01.2017 Pazartesi günü saat 14:00'de 1. OSB içerindeki Subaşı Restaurant’ta bulunan VIP salonunda  olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılacak.


Gerekli katılımın sağlanmaması durumunda ise olağanüstü Genel Kurul 02 Şubat 2017 tarihide aynı saatte aynı yerde yeniden yapılacak.


Sanayicilerin ve Bilecik kamuoyunu yakından ilgilendiren 1. OSB olağanüstü kongresi öncesi sanayicilerin kendi aralarında bir takım görüşmeler yaptığı  ve diğer yandan Valilik adına Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Bayram Kaya’nın da sanayicileri ve fabrikaları tek tek gezerek proje için destek istediği ve Genel Kurul’da olumlu oy kullanmaları yönünde görüşmeler yaptığı gelen bilgiler arasında.


Genel Kurul toplantısında çıkacak sonuç şimdiden merak edilirken, olumlu sonuç çıkması durumunda karşı çıkan sanayicilerin ne yapacağı ve ne gibi bir girişimde bulunacağı, olumsuz sonuç çıkması durumunda da Valiliğin ne gibi bir girişimde bulunacağı şimdiden kamuoyu tarafından merak ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim