Milletvekili Yaşar Tüzün önceki gün oynanan ve gündemden düşmeyen ulusal basında dahi geniş yankı bulan Bilecikspor-1299 Bilecik Kulübü arasındaki maça eşli olan vatandaşların girebileceğine dair Emniyet Müdürlüğü’nün almış olduğu sıra dışı önlemi meclise taşıyacak.

İçişleri Bakanlığı’na ve Gençlik Spor Bakanlığı’na durumu ileteceğini ve meclise soru önergesi vereceğini belirten Vekil Tüzün; bu kararı alanlar hakkında her türlü gerekli merciler ile gerekli görüşmeleri yapacağını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal’ın almış olduğu karar doğrultusunda geçtiğimiz gün Edebali Stadı'nın tadilatta olması sebebiyle Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı'nda oynanan Bilecikspor ile 1299 Bilecik Kulübü arasındaki futbol karşılaşmasında, tribünlere farklı noktalardan giriş imkânının bulunmadığı ve önünde tel örgü olmadığı için maçı sadece evli erkeklerin eşleriyle birlikte, kadınlar ve 12 yaşından küçük çocukların izlemesine karar verilmişti.

Bu karar başta her iki takımın taraftarları olmak üzere kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Ulusal basında geniş yer alan bu karar sonrası Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin sert konuşmuş ve bir amatör maçta önlem alamayan müdürün koltuğu meşgul etmesinin anlamsız olduğunu söylemiş ve kararı kınamıştı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, “Sıradan bir amatör futbol maçında güvenliği sağlayamayıp, seyirciyi yasaklayan, emniyeti sağlayamayan Emniyet Müdürlerini ben kınıyorum, Emniyet Müdürünün görevi; şehrin emniyetini sağlamaktır. Yasaklayarak olmaz!”vurgusunu da yapmıştı.

KONU MECLİSE TAŞINIYOR

Büyük eleştirilere sebep olan maçın yankıları kamuoyunda devam ederken, TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi olan Milletvekili Yaşar Tüzün’de olaya sessiz kalmadı ve konuyu meclise taşıma kararı aldı. Şaşkınlık yaratan uygulama karşında Milletvekili Yaşar Tüzün’ün Pazartesi sabah ilk iş olarak meclise soru önergesi vereceği ve durumu İçişleri Bakanlığı boyutunda takibatını devam ettireceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim