İlimizde hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla kurulan ve en önemli tarımsal amaçlı kuruluşlardan biri olarak nitelendirilen Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu’na seçilen üyeler kendi aralarında görev bölümü yaptı. Başkanlığa Bozüyük ilçemize bağlı Saraycık köyünden Naci Eser getirildi.

Geçen yıl yapılması gereken, ancak Bakanlığın ülke genelindeki birlik genel kurul toplantılarını iptal etmesi nedeniyle yapılamayan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, bu yıl olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalmıştı. Bunun üzerine Haziran ayının son günlerinde olağanüstü genel kurula giden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri, 4 yıl süre ile görev yapacak yönetim kurulu üyelerini belirledi. Genel Kurul toplantısının ardından bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri kendi aralarında görev bölümü yaptı. Görev bölümü toplantısında Naci Eser Birlik Başkanlığına getirilirken, Mehmet Demirbaş ise Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Ahmet Özkaynak’ın muhasipliğe seçildiği görev bölümü toplantısında İlker Özkök, Binay Günal, Özkan Akçay ve Eyüp Gündüz yönetim kurulunda üye olarak görev aldı.


Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Eser, görev bölümü toplantısından sonra gazetemize yaptığı açıklamada, ilimiz genelinde öncelikle hayvancılığın geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti. Birlik bünyesinde merkez ilçeye bağlı köylerden 54, Bozüyük’ten 89, Gölpazarı’ndan 33, Pazaryeri’nden 51, Osmaneli’den 8 ve Söğüt ilçemizdende 3 olmak üzere toplam 238 üretici, ayrıca Alpagut-Erkoca-Kınık, Dodurga beldesi, Kandilli-Karaağaç-Kovalca Tarım Ticaret Kooperatiflerinin bulunduğu, bunların da üye sayısının 50’ye ulaştığını söyleyen Naci Eser, görevde kaldıkları sürece vasıflı damızlık sığır yetiştirilmesini teşvik etmek, soy kayıtlarını tutmak, damızlık sığır yetiştiricilerine yönelik devlet teşviklerinin üyelerine ulaştırılmasını sağlamak gibi rutin görevlerin yanı sıra, üyelerinin ve bölge hayvancılığının geliştirilmesine yönelik her türlü projede aktif olarak görev alacaklarını açıklamalarını ekledi. 

Editör: TE Bilişim