Tarım İl Müdürlüğü’nün teşvik ve organizatörlüğünde kurulan ve yönetim yeri de Müdürlük bünyesindeki binada bulunan Bilecik ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde merkez ilçenin yanı sıra diğer ilçelerimizden 238 üye üretici bulunuyor.

Merkez ilçedeki aktif tarımsal amaçlı kalkınma kooperatiflerinden biri konumundaki  Alpagut- Erkoca- Kınık Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri’nin yanı sıra Bozüyük ilçemize bağlı Dodurga Beldesi ile Kandilli-Kovalca- Karaağaç köylerindeki 50 hayvan üreticisinin üyesi olduğu Tarımsal Hayvancılık Kooperatifini de bünyesinde barındıran Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 19 Haziran 2014 tarihinde Bilim ve Sanat Merkezi’nde saat 11.00’de yapılması kararlaştırılan  olağanüstü genel kurul toplantısında 2014-2017 yıllarını kapsayacak çalışma programı ve tahmini bütçe görüşülecek.

 Islah Amaçlı Yetiştirici Birliği’nin kurulması, Bilecik giriş aidatı ve yıllık aidat miktarlarının belirlenmesi, Birliğe aidat ve diğer hizmet bedeli borcu olan üyelerin durumunun görüşüleceği Genel Kurul toplantısında ayrıca yönetim, denetim ve merkez birliğine gidecek delegelerin seçimi yapılacak. 19 Haziran’da yapılması kararlaştırılan olağanüstü genel kurul toplantısında çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantının 27 Haziran Cuma günü yapılacağı bildirildi.

Bilecik İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin geçen yıl yapılması gereken genel kurul toplantısının Bakanlıkça iptal edilmesi üzerine bu yıl olağanüstü toplantıya gitmek durumunda kaldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim