Bilecik Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi doktorlarından Op. Dr. Elmas Üreyen hastanede her türlü damar ameliyatlarının yapılabildiğini, hastanenin şartlarının bu tür ameliyatlar için uygun olduğunu söyledi. Üreyen gazetemize yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

“Hastanemizde periferik damar hastalıkları (damar tıkanıklığı), şah damarı darlığı, varis, hemodialize giren böbrek yetmezliği hastalarında arteriovenöz fistül ameliyatları yapılabilmektedir. Hastaların bu tip ameliyatları için başka bir şehre veya özel hastaneye gidip gereksiz yere vakit harcamadan ve ek ücret ödemeden kendi evlerinde tedavilerini olabilmektedirler. Hastanemizin ameliyathanesi ve yoğun bakım şartları bu operasyonların yapılabilmesinde olanak sağlamaktadır.”

Damar tıkanıklığı gibi erken dönemde kolay tetkiklerle tanı konulabilinip tedavi edilebilen hastalıklarda hastalarımız, şikayetlerini ciddiye almadıklarından ileri damar tıkanıklığı, ayaklarda morarma, gangren, iyileşmeyen yara ile karşı karşıya kalmaktadır. Özellikle 50- 60 yaş grubunda yürüme mesafesinde azalma, yürürken durup dinlenme ihtiyacı damar darlığının erken belirtileridir. Bu belirtilerle polikliniğimize başvuran hastalara muayene ardında yapılan dopler usg kontrolü ile kolayıca tanı konulabilmektedir. Varis ameliyatları baş kabir şehir veya özel hastanede ücret ödemeden en son yöntemlerle(lazer, ven kapama) anestezi almadan lokal anestezi ile tedavi olabilmektedir. Hastalarımız operasyon günü taburcu olabilmekte ve 3 gün içerisinde işlerine dönebilmektedir.”

Editör: TE Bilişim