Cafer Elmas

         Devlet kurumlarında yaşanan ciddiyetsizlikleri zaman zaman gazetemizde gündeme getirmiş, hatta bazı kurum çalışanlarının kendi ayıplarını bize yüklemek istemeleri için gazetemize açtıkları davaları kaybederek yargıdan gerekli cevabı aldıklarını kamuoyuna ulaştırmıştık.

         En son ciddiyetsizlikte Kamu Hastaneleri Birliği’nde yaşandı. İşlerdeki ciddiyetsizlikler can sıkıcı duruma gelirken, dalgamı geçiyorsunuz adam mı seçiyorsunuz denecek cinsten yaşanan ciddiyetsizliğe artık Vali ve iktidar yetkililerinin biran önce dur demesi gerekiyor.

Kurum çalışanlarında kimsenin günahına girmek istemiyoruz ama burnumuza pis kokularında gelmesinden endişe etmiyor değiliz. Kamu Hastaneleri Satın Alma Birimi önceki gün bir etkinlik gerçekleştirmek için 150 adet davetiye basım işi için ilimizdeki gazete ve matbaalara teklif gönderdi.

Saat 13:30 sularında gazetemize faks çekilerek istenen fiyat teklifinin saat 15:00’e kadar gönderilmesi isteniyor.

Teklif gelmediğini gören Kamu Hastaneleri Satın Alma Birimi  saat 14:50’de gazetemizi arayarak teklifin gelmediğini gelip gelmeyeceği soruyor. Bizde teklifi Kamu Hastaneleri Satın Alma Birimi’ne götürdük. Aradan 15 dakika geçtikten sonra Kamu Hastaneleri Birliği’nde görevli memur gazetemizi arayarak teklifin bizde kaldığını  gazetemizden birisinin gelip örneği alabileceğini ve Pazartesi günü de davetiyelerin ellerinde olması gerektiğini söyledi.

Bizde ilgili Kurum tarafından gazete ve matbaalardan alınan tekliflerin aynı anda masaya yatırılarak hepsinin birarada değerlendirildiğini düşünerek işi yetiştirmek adına Kamu Hastaneleri Birliği’nden örnek almak için gittiğimizde tam kapıdan girmek üzere iken gazetemize yeniden bir telefon geliyor ve yanlışlık yaşandığı bizden başka bir gazetenin daha ucuz fiyat verdiği, gazetenin kurumdaki ayrı bir faks makinesine teklifi gönderdiği ve kendilerinin de bu faksı yeni gördükleri için de örnek almaya gitmemize gerek kalmadığı söyleniyor.

Teklifi kuruma götürmemizin hemen ardından bize gelen ve teklifin bizde kaldığının belirtildiği telefon ile aradan yarım saat geçtikten sonra yeniden kurumdan gelen telefonda teklifin bizde kalmadığının başka bir gazetede kaldığının belirtildiği süre arasında neler yaşandığını bilemiyor, kimsenin de günahına girmek istemiyoruz ama aldığımız cevap bizi tatmin etmedi.

Bize verilen cevapta Kamu Hastaneleri Satın Alma Birimi’nin iki tane faksı olduğu, diğer faksa teklif veren başka bir gazeteden daha düşük teklifin geldiğinin sonradan farkedildiği, gelen faksın bizim teklif mektubumuzun açıldıktan sonra farkedildiği söyleniyor.

         Kamu Hastaneleri Satın Alma Birimi, gelen tekliflerin hepsini aynı anda bir araya toplayıp değerlendirmeyip neden daha sonra faks ile gelen teklifi ‘görmemişiz daha sonradan farkettik’ bahanesini öne sürerek yeniden değerlendirmeye aldı?

         Teklifler fiyat verilerek diğer matbaa ve gazeteler tarafından faks ile gönderildiyse neden bütün faks makineleri aynı anda kontrol edilmeyip, gelen fakslar olup olmadığı belirlenmeden ayrı ayrı değerlendirmeye alındı?

         Teklifimizi zarf içerisinde vermemize rağmen faksla gelen ve fark edilmeyen daha sonradan farkedilerek değerlendirmeye alınan teklif kabul edilerek Kurum tarafından ciddiyetsizlik sergilenmiş olunmuyor mu?

         Kimsenin günahına girmek istemiyoruz ama basacağımız davetiye ve küçük miktardaki ücreti bize bir şey kazandırmaz yada kaybettirmez ama yapılan davranışı ve ciddiyetsizliği de bu satırlardan kınıyoruz.

Devlet Kurumunda yaşanan ciddiyetsizlik hep mi bize denk geliyor demekle yetinmeyerek meydanı da kimseye boş bırakmayacağımızı da belirtip Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz’ı ve özellikle kurumlardaki bu ciddiyetsizliklere biran önce son vermesi adına Vali Halil İbrahim Akpınar’ı da göreve davet ediyoruz.

Editör: TE Bilişim