Barış Eren


         Bilecik İl Genel Meclisi Üyesi Nail Dağlı, Ak Parti’den istifa etme nedenlerini açıkladı.

Dağlı, düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti’den istifasının bir ihanet olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, Ak Parti’ye yıllardır iyi niyetle gönül verdiğini ve vermiş olduğu emeklerden hiçbir zaman pişman olmadığını söyledi.

‘Ak Partili mücadele arkadaşlarımdan gördüğüm desteğe ve ilgiye rağmen, yıllardır parti içinde her türlü görevde bulunarak büyük şevk ile çalışma yaptığım partimden ayrılışımı 4 madde halinde açıklayacağım’ diyen Dağlı, şöyle konuştu:

“Bu nedenlerden birincisi, burjuvanın, özellikle bulunduğumuz bölgemizde ve ilçemizde, partimde hakimiyet kurması. Son dönemde Ak Parti’nin kuruluş amacı ve felsefesinin dışına çıktığı, içi ve emekçi kardeşlerimden koptuğu, küçük esnaf ve emekli ağabeylerimize karşı duyarsız kaldığı, müteahhitlerin ve işverenlerin hakimiyeti altına girdiği ve son parti içi yapılanmasıyla eski sistem partilerine dönüştüğü aşikardır. Bu olay, yakın dostlarım bilirler ki, beni ve benim gibi düşünen arkadaşlarımızı uzun süredir rahatsız etmekteydi.

Partimiz ve çizgimizle taban tabana zıt hizmetlerde bulunan ve eski dönemlerdeki seçim çalışmalarında bize ve partimize ağır hakaretlerde bulunan Sayın Ahmet Berberoğlu’nun partimize katılımı, bende ve benin gibi düşünen arkadaşlarımızda büyük hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Ayrılışımın bir nedeni de, milletvekilimiz Sayın Fahrettin Poyraz’ın istişareye kapalı tutumu ve tabandaki teşkilatlara karşı olan ilgisiz tavrıdır.

Partinin kuruluşundan itibaren bu partiye hizmet etmiş birçok arkadaşımız mevcut iken, ben ve birçok arkadaşımız Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri görevlerine talip olduğumuz halde sürekli olarak her seçim döneminde ilçe dışından, partiye hiçbir hizmeti dokunmamış arkadaşlarımızın aday olarak gösterilmesi ben ve diğer arkadaşlarımız tarafından ahde vefasızlık olarak algılanmıştır.”

Bozüyük Belediye Başkan Adaylarına tavsiyede bulunmak istediğini dile getiren Dağlı, şöyle devam etti:

“Son olarak deneyimlerime dayanarak şunu belirtmek isterim ki, Mart 2014 seçimleri ilçemiz için son derece önemlidir ve çetin geçecektir. Yakın geçmişte kamu haklarına riayet etmeyerek bireysel çıkarlarını ön planda tutanlar, halkımızdan bunları anlatarak oy istesinler. Böyle yapsınlar ki, insanlarımız da tercihlerinde sağduyulu davranabilsin. Toplumumuzun temel taşı, kültürümüzün, inancımızın en önemli parçası olan ve gelecek kuşaklarımıza örnek teşkil edecek aile yaşantısına özen göstermeyenler de aynı açıklama hassasiyetini gösterebilsinler. Özetle diyebilirim ki, tüm aday olacak arkadaşlara güzel ilçemiz Bozüyük’e yakışır birer aday, saygılı, temiz, iyi niyetli şeffaf politikalar ile başarılı bir seçim süreci geçirmelerini dilerim.”

Editör: TE Bilişim