Bilecik Erzurumlular Derneği, Pazar akşamı düzenlediği yemekte 4 siyasi partinin Bilecik belediye başkan adaylarını bir araya getirdi. Bu vesileyle ilk kez bir araya gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye başkan adayları Sungur Turan, Hüseyin Şensoy ve Mehmet Turgut kameralara dostluk mesajları verirken, masa başı sohbetinde birbirlerine ince göndermeler yapmadan edemediler. Keyifli bir havada geçen yemekte, konuklara Faruk Şentürk ustanın elinden Erzurum’a has “cağ kebabı” ikram edildi.

Gecede konuşma yapan Erzurumlular Derneği Başkanı Lütfi Akyüz, dernek olarak tüm adaylara eşit mesafede durduklarını söyledi. Bir şehir derneği olarak, üyeleri içerisinde tüm partilerin mensupları bulunduğunu belirten Akyüz, herkesin siyasi görüşüne saygı duyduklarını söyledi. “Şöyle bir kararımız da var, seçim arifesi içinde hangi konvoy kapımızın önünden geçerse o konvoyu alkışlayacağız. Seçim bürolarına da ziyaretlerde bulunacağız. Yardım edebileceğimiz, elimizden gelen bir şey olup olmadığını soracağız.” ifadelerini kullandı.

CHP, MHP ve SP il başkanları yemeğe katılırken, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un gelmemesi dikkatlerden kaçmadı. Yemeğe Ak Parti’yi temsilen Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık katıldı.



Erzurumlular Derneği’nin düzenlediği gecede 4 partinin belediye başkan adayı ilk kez bir araya geldi. Keyifli bir havada geçen yemekte, konuklara Faruk Şentürk ustanın elinden Erzurum’a has “cağ kebabı” ikram edildi. Gecede konuşma yapan Bilecik Erzurumlular Derneği Başkanı Lütfi Akyüz şunları söyledi:

“Sayın belediye başkan adaylarımıza şükranlarımızı sunuyorum, bizleri kırmadılar. Buradaki etkinliğimizin genel amacı kardeşliği, birliği, beraberliği sağlayabilmek, hepimiz Bilecik’te yaşıyoruz, Bilecik2in toprağında, taşında hepimizin emeği var. Bilecik hepimizin vatanı, bizler dernek olarak peyderpey başkanlarımız ziyarete geliyorlar hepsini bir araya getirip, milletimize, ülkemize, birlikte neler yapabileceğimizi, bir arada olabileceğimizi, birlikte olduğumuzda fikirlerimizi, düşüncelerimizi güzel mesajlar verebileceğimizi gösterdik.


Bizim 260 tane üyemiz var.  8500 tanede Bilecik ilinde yaşayan Erzurumlular var. Bizler bu topraklarda hasıl olduk, bu toprakların insanı olduk. Şöyle bir kararımız da var, seçim arifesi içinde hangi konvoy kapımızın önünden geçerse o konvoyu alkışlayacağız.  Kendi seçim bürolarına bizde ziyaretlerde bulunacağız. Bizim Danışma Kurulu üyelerimiz var. Bunlardan birincisi Sayın müftümüz Necati Akkuş, Prof. Dr. İlhan Duran, Doç Dr. Mehmet Turhan, Orman İşletme Müdürümüz Oktay Ayatay ile birlikte yönetim kurulumuz olarak sizlere çok teşekkür ediyor, herkesi seviyoruz.”

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Turgut ise konuşmasında, “Bizi çok memnun ettiniz, bütün siyasi partilerin dostluk, kardeşlik havası çizmesi, Bilecik’teki kardeşlik ortamının var olduğunu göstermesi açısından böyle bir geceyi düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum. Bu arada benim değinmek istediğim ayrı bir konu var. Bildiğiniz üzere Cuma günü Bilecik’imiz için hazin bir olay yaşandı. 16 yaşında genç bir kardeşimiz madde kullanımı sebebiyle hayatını kaybetti. Ben buradan bütün STK ve Siyasi Partilere açık bir çağrıda bulunuyorum. Bilecik’te uyuşturucuyla mücadele platformu adı altında oluşum başlatılıp ailelerin ve gençlerin bilinçlendirilmesi şeklinde. Her okulda özellikle liselerde 100 tane madde bağımlısının olduğunu düşünüyorum. Bir gençlik hareketinin içinde olan birisi olarak bunun tespitini yapmış durumdayız. En acil meselemiz bu kardeşlerimizin kurtuluşudur. Gençlerimizin ifsadı milletimizin iddiası demektir. Bu konuda bütün Bilecik olarak birlikte hareket etmeye çağrıda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.


MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy da teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bizler siyaset dediğimiz zaman Bilecik’te 1-2 ay seçim öncesi konuşulur, seçimler bittikten sonra noktalanır. Herkes birlik ve beraberlik için de destek sağlamayla ilgili herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Önemli olan burada istişarelere açık olmak, insanlardan gelen taleplerini, gelen bilgileri, organize ederek, toplayarak olumlu sonuçlara ulaştırmada çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi ki sonuçta Bilecik’te yaşıyoruz, burada yaşayan herkesin yapılandan, her türlü hizmetten yararlanma hakkı vardır. Bunların eşit ve adaletli, dürüst bir şekilde dağıtılmasını her şeyden daha önemli olarak görüyorum. Mehmet Arkadaşımıza da katılıyorum, gençlerle ilgili söylemiş olduğu önemli bir konu. İnşallah o konuyla da ilgili gereğinin yapılmasını, gençlerimizi bu durumdan kurtarmış olalım. Bizler her yerde bir araya geliriz.”

CHP Belediye Başkan Adayı Sungur Turan, gençlerin en büyük sorunlarından birisinin öfke kontrolü olduğunu ve bu tip konulara geniş bir perspektifle yaklaşılması gerektiğini söyledi. Öfke Kontrol Merkezlerinin açılması gerektiğini ifade eden Turan,  “Gençlerimiz öfkelerini kontrol edemiyorlar. Adrenalinlerini kontrol edemiyorlar, bütün sorunlar oradan çıkıyor. Bunu da bir yere kanalize etmeye çalışıyorlar. Kanalize ettikleri yerlerde de bazıları doğru işler yapıyorlar bazıları da yanlış işler yapıyorlar. Bizim gençliğimizde uyuşturucu kullanıcımız hiç yoktu. Son yıllarda özellikle artmaya başladı. Gazetelerde son 5 yıl içerisinde %48 artıyor deniliyor. Demek ki burada siyaset bir şeyleri yanlış yapıyor. Bunu düşünmek lazım, bir şeyler yanlış yapılıyor. Bunu hepimiz oturup tarafsız gözle bakmamız lazım.” açıklamasını yaptı. 


Son olarak söz alan Belediye Başkanı Selim Yağcı, geceyi organize ettikleri için Bilecik Erzurumlular Derneği yönetimini tebrik ederek konuşmasına başladı. Yağcı şöyle konuştu:

“Şehrimizi emin adımlarla geleceğimize götürebilme, taşıyabilme davası ve bunu da başaracağımız en önemli materyal birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz. Şuanda başladığımız mücadelede “bu şehri, bu şehrin insanını daha iyi nasıl noktalara taşıyabiliriz, daha müreffeh noktalara nasıl götürebiliriz, hangi yolla götürebiliriz?” bunun mücadelesini yapıyoruz. Bu haklı rekabeti yapıyoruz, onun için bu güzel bir yarış, kutlu bir yarış. Memlekete hizmet etme yarışı ve siyaset tabi ki iddia işi, içeride yakın olan insanların yaptığı bir iş ve hedefi olan insanların yaptığı bir iş. Bu anlamda tüm adaylarımızı ben canı gönülden tebrik ediyorum. İlimize, ülkemize, en güzel hizmetleri samimi şekilde belediye başkanlığı görevini kim yapmayı arzu ediyorsa, Cenabı-ı Hak onlara nasip etsin diyorum. Hiç ayrım gözetmeden eğer bu samimi duygular bizdense bize nasip etsin. Eğer arkadaşlarımızın içerisinde uhdesi, arzusu, heyecanı, samimiyeti bizden fazlaysa daha ilerilere götürecekse, insanlarımız kazanacaksa, Allah-u Teâlâ onlara nasip etsin diyorum.


Bilecik’te tabi 10 yıldır hizmet eden bir kardeşiniz olarak, bir belediye başkanı olarak konuşuyorum. Tabi şehrin büyük sorunları vardı, bu zamana kadar kişilere özgü, ailelere özgü, belki de gençlerimize özgü pek fazla giremedik belki ama önümüzdeki süreç içerisinde şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Gençlerimize, çocuklarımıza yönelik çok özel ve büyük projeler düşünüyoruz. Bunlardan biriside gençliğin ve çocuklarımızın terapi merkezinin başvuru formlarıyla birlikte hazırlanmış projelerimiz var. Bilim, deney, sanat merkezi gibi gençlerimizin enerjilerini yöneltecekleri projeleri düşünüyoruz. Bilgi evleri gibi gençlerimizi mahallelerde bu anlamda kontrol edecek projeleri düşünüyoruz. Tabi ki spor tesisleri bundan sonra daha etkili verimli şekilde gençlerimize, çocuklarımıza yönelik bunları daha çoğaltarak yapmayı düşünüyoruz. Tabi ki 1 yavrumuzun tırnağının bile zarar görmesi üzüyor, mutsuzluk veriyor özellikle bunu seçimi dahi beklemeden oluşturduğumuz kent konseyi ile düzenli şekilde çalışıyor. Kent Konseyimiz aracılığıyla siyasi partilerimizin, el birliğiyle yapacağımız çalışmalarla yavrularımızın biran önce de arınmasını canı gönülden isterim. Mevcut Belediye Başkanı olarak da ne destek verilmesi gerekiyorsa hızlı bir şekilde yerine getiririz.


Girişimcilik eğitimi ile ilgili 30 tane Edebali İÖO’da yaklaşık 6 haftadır girişimcilik eğitimi görüyorlar ve bugünde yaptıkları projeleri sundular. Oradan geliyorum. 5 tane grup oluşturmuşlar ve 5 proje sundular ve çocuklarımızın dünyası harika. Orada espri de yaptım, projeleri görünce şimdi gerçekten koltuk sallanmaya başladı dedim. Çünkü çocuklarımızın topluma kendi bakışı o kadar güzel ki, projeler hazırlamışlar, girişimcilik noktasında fizibilitelerini o kadar güzel yapmışlar. Gençlere güvenmemiz lazım, onlara geleceği hazırlamamız lazım. Bu noktada elbirlik çalışmamız lazım.”


Yemeğe; CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, MHP Bilecik İl Başkanı Sabri Erarslan, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral, AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, Orman İşletmesi İl Müdürü Ayhan Ayatay, siyasi partilerin yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı. Gece, dernek bahçesinde çay eşliğinde edilen sohbetlerin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim