Bilecikli hemşehrimiz Hulusi Horozoğlu, uzun yıllar çalıştığı bankacılık sektöründe çok önemli bir başarıya imza atarken, Doğan Holding bünyesinde kurulan, lisans izninin ardından faaliyet izni de alınma aşamasında olan D Yatırım Bankası A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atandı.

Bileciklin gururu olarak nitelendirilen Hulusi Horozoğlu’nun Genel Müdürlük görevine atanması, “başarıdan başarıya koşuyor” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Grubun e-ticaret ve bankacılık deneyiminden faydalanarak, dijital teknolojilerle donatılan bir yapıyla, üst düzeyde yatırım bankası hizmetlerini ve fonlamayı birlikte sunacak ve aynı zamanda KOBİ’lere yönelik önemli fintech ürünlerine yönelik çalışmaların planlandığı D Yatırım Bankası’nın Genel Müdürü olarak atanan Horozoğlu’nun, bankacılık sektöründe uzun yıllar hem yerel hem de uluslararası pazarlarda çok önemli deneyimleri bulunuyor.

2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan Hulusi Horozoğlu, kariyer hayatına aynı yıl Citibank’ta Yönetici Adayı Programında başladı. 2012 yılında HSBC Türkiye'ye katılan Hulusi Horozoğlu, daha öncesinde Citigroup Dubai'de Borç ve Sermaye Piyasaları, Sendikasyonlar, Yapılandırılmış Finansman ve İslami Finansman Direktörü olarak ve yine Dubai merkezli Citigroup Suudi Arabistan ve Umman Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı Başkanı olarak görev yaptı. Bankacılık sektöründe 16 yıllık tecrübesi bulunan Horozoğlu, Türkiye'nin yanı sıra, Asya, Afrika ve Ortadoğu'daki pek çok ülkede borç ve sermaye piyasası alanında ilklere imza atıp, büyük ölçekli finansman ve yatırım bankacılığı işlemlerini yönetti. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olan Hulusi Horozoğlu’na yeni görevinde başarılar dileriz. Horozoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim