Cafer Elmas

M.T. adındaki vatandaş Bilecik Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan ihtiyacım var diyerek aldığı kömür yardımını Facebook hesabından satışa çıkardı.

Devletin yaptığı kömür yardımlarının bir kez daha gerçek sahiplerine gidip gitmediğine yönelik çarpıcı örnek ortaya çıktı. Daha önce defalarca seçim zamanlarında dağıtılması ile gündeme gelen kömür yardımları bu defa “satılmaz” ibaresi yer almasına rağmen satılması ile gündeme geldi.

Devletten, ihtiyacım var diye talep ettiği kömürleri sosyal medya (Facebook) hesabından kömür çuvalının orta kısmını fotoğraf çekerek tanesini 12 TL’den satışa çıkaran hatta pazarlık payının da bulunduğunu belirten M. T.’nin bu davranışı vatandaşların şikayeti üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı harekete geçirdi.

M. T. isimli kişi sosyal medya hesabı Facebook'ta  'Arkadaşlar bir tona yakın kömürümüz var çuvalı 12 TL’ye eve teslim. İhtiyacı olan arkadaşlarımız varsa yorum yazabilir azda olsa pazarlık payı yaparız' şeklinde paylaşımda bulundu.

Bu bildirimi gören vatandaşlar bu şahsı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şikayet etti.  Vakıftan 1,5 ton kömür verildiği saptanan M.T.'nin oturduğu eve Vakıf çalışanları tarafından baskın yapıldı. Yapılan baskından kömürler üzeri torba ile örtülü şekilde bulundu. M.T. çağırıldı ve kömürler sayıldı. M.T.’nin evinde inceleme yapıldı. Facebook hesabında satılık ilanını kendisinin verdiğini kabul eden M.T. kömürleri satıp yerine odun alacağını söyledi. Kullandıkları sobanın vakıf tarafından verilen kömürleri yakmadığını o yüzden kömürleri satıp odun almayı düşündükleri için sosyal medya hesabında satılık kömür ilanı verdiğini söyledi.

Bunun üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yusuf Şinay, dağıtılan kömürlerin üzerinde satılmaz ibaresinin yer aldığını ve kesinlikle satılamayacağını belirterek kömürlerin tutanak ile zabıt altına alındığını ve durumun kurumda görüşüleceğini söyledi.

Diğer yandan M.T.’nin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda siyah renkte iyi bir model arabayı yeni arabam diye paylaştığı gözlendi. Yaşanan bu olay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı kömürleri tam inceleme yapmadan mı dağıttığı sorusunu gündeme getirdi.

Editör: TE Bilişim